Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Χίου ενάντια στην απόφαση χωροθέτησης και κατασκευής της δομής στη θέση Θόλος

Την τελεσίδικη απόφαση να απορρίψει την προσφυγή του Δήμου Χίου ενάντια στην απόφαση χωροθέτησης και κατασκευής της δομής στη θέση Θόλος, έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του xiakoslaos.gr, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται πως η προσφυγή του Δήμου Χίου ερχόταν έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Επί της ουσίας επιχειρήθηκε να ανοίξει για πρώτη φορά τη συζήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της αμφισβητούμενης έκτασης στην περιοχή του Θόλους, ζητώντας να αναγνωριστεί η κυριότητα του Δήμου στο δεσμευμένο ακίνητο, όπου επιχειρείται, η δημιουργία νέας δομής στη Χίο.

Από πλευράς του, το υπουργείο Μετανάστευσης και συγκεκριμένα, αρμόδιες πηγές, προ ημερών επεσήμαναν ότι «η κατάθεση επιπλέων αγωγών δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση του έργου, καθώς τα αιτήματα Δήμου Χίου και προς το Συμβούλιο Επικρατείας και προς το Πρωτοδικείο Χίου έχουν απορριφθεί με πλήρη αιτιολόγηση υπέρ του Δημοσίου».

Ωστόσο τονίζεται ότι «είναι πάντως οξύμωρο ο Δήμος Χίου από την μια να επιδιώκει την έξωση του Δημοσίου από τη ΒΙΑΛ και παράλληλα να θέλει να καθυστερήσει την κατασκευή της νέας δομής».

Αναλυτικά οι πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν:

Προφανώς η κατάθεση επιπλέων αγωγών δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση του έργου, καθώς τα αιτήματα Δήμου Χίου και προς το Συμβούλιο Επικρατείας και προς το Πρωτοδικείο Χίου έχουν απορριφθεί με πλήρη αιτιολόγηση υπέρ του Δημοσίου.

Είναι πάντως οξύμωρο ο Δήμος Χίου από την μια να επιδιώκει την έξωση του Δημοσίου από τη ΒΙΑΛ και παράλληλα να θέλει να καθυστερήσει την κατασκευή της νέας δομής. Ειδικά όταν όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα δομής πρώτης υποδοχής (με όποιες διαφωνίες ως προς το μέγεθος, το χαρακτήρα ή την τοποθεσία). Και ειδικά τώρα που η Κυβέρνηση έχει αποδείξει μετά από τρία χρόνια ότι και τις ροές έχει περιορίσει και δεν υπάρχει καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά μας, καταρρίπτοντάς την προπαγάνδα των «επιτροπών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement