Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Στα εγκαίνια της δράσης «Άρωμα Χίου στο Σύνταγμα» ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης

Στην τελετή των εγκαινίων της δράσης του Επιμελητηρίου Χίου «Άρωμα Χίου» που έλαβε χώρα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα παρευρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

Πρόκειται για μία Έκθεση που έχει γεμίσει «Άρωμα Χίου» την Αθήνα, καλώντας όλες και όλους να γευτούν τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα του νησιού. Ειδικότερα, η Χίος για μία εβδομάδα τοποθετείται στην καρδιά της Αθήνας με την ελπίδα να μυήσει τους επισκέπτες της Έκθεσης στα μυστικά του γαστρονομικού πλούτου του νησιού με απώτερο στόχο την τουριστική της προβολή.

Κυβέρνηση, Εκκλησία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήριο, παρευρέθηκαν εκφράζοντας την περηφάνια τους για τους θησαυρούς της Χίου. Συγκεκριμένα, το παρόν τους έδωσαν και ο Μητροπολίτης Χίου, κκ. Μάρκος, ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, κ. Λεωνίδα Αθηνάδη, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας, ο Δήμαρχος Οινουσσών, κ. Γιώργος Δανιήλ και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελής Λεγάτος.

Συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Χίου, στον Πρόεδρο Παντελή Λεγάτο και σε όλους τους συνεργάτες του έδωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου γι’ αυτή την πολύ σημαντική έκθεση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανάφερε ο κ. Μηταράκης στον χαιρετισμό του, είναι μία έκθεση που θα δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά και επισκέπτες της πόλης να δουν το ισχυρό «παρών» του νησιού μας που στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας.

«Σήμερα, αναδεικνύουμε το τουριστικό προϊόν της Χίου, έναν προορισμό που έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη του. Η Χίος είναι ένα νησί με ένδοξη ιστορία και μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Και είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες.

Η Κυβέρνηση με τον νέο αναπτυξιακό νόμο επιδοτεί το Β. Αιγαίο, για να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε τη παραγωγική μηχανή μας. Με τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Χίο, με τα σημαντικά έργα υποδομής που γίνονται, με την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης που μας πήγε πίσω στο παρελθόν, δίνουμε τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον.

Καλή επιτυχία στην έκθεση», συμπλήρωσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement