Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ο ΠΕΣ-ΑΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Το μήνυμα του ΠΕΣ-ΑΕΝ Χίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε ένα άτομο που είναι για όλους μας σημαντικό και έχει επηρεάσει σημαντικά την ζωή μας.

Αρχικά, ως προς το ιστορικό πλαίσιο οφείλουμε να σημειώσουμε πως η εμπνευστής της ημέρας αυτής, Σονόρα Σμαρτ, θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με αυτή της Ημέρας της Μητέρας ώστε να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, ο οποίος ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου του 1910, ενώ μετά την αναγνώριση της με διάταγμα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον άρχισε να λαμβάνει διεθνή αναγνώριση και ξεπέρασε τα αμερικανικά σύνορα και έχει πλέον διεθνοποιηθεί.

Παρόλα αυτά, όπως συχνά αναφέρουμε, λόγω της φύσης του επαγγέλματος της ναυτιλίας αλλά και του ότι η συντηρητική πλειοψηφία των ναυτικών είναι άνδρες, όσοι από εμάς έχουν πατέρα ναυτικό τείνουν να έχουν μια πιο ιδιαίτερη σχέση.

Η απουσία του για χρονικό διάστημα πολλών μηνών είναι κάτι που στερεί μερικές φορές στην οικογένεια την υποστήριξη στο σπίτι ώστε να ανταπεξέλθει, αλλά η προσφορά του μέσω του επαγγέλματος της προσφέρει πάντα μια πιο άνετη ποιότητα ζωής την οποία μπορούν όλοι μαζί να απολαύσουν όταν το ταξίδι του ολοκληρωθεί και οι ψυχές όλων σμίξουν μετά από καιρό.

Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογος μας τίθεται υπέρ κάθε κίνησης που αποσκοπεί αφενός στην αναγνώριση του ρόλου του πατέρα από όλη την κοινωνία και αφετέρου στην ενίσχυση των σχέσεων του ως στέλεχος της ναυτιλίας εντός οικογενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement