Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Στη Χίο ο Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας: «Η ενίσχυση του Οικοτροφείου Οινουσσών είναι πλέον στη σφαίρα του ενδιαφέροντός μας»

Τη Χίο και τις Οινούσσες επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Βούτσινος, με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα  τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης-κατάρτισης που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν, έχοντας έναν κοινό σχεδιασμό.

Ειδικότερα, επίσκεψη πραγματοποίησε στο Επαγγελματικό Λύκειο Οινουσσών, καθώς και το ΙΕΚ Χίου, ενώ συμμετάσχει και σε συνάντηση με τους διευθυντές των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις περιφερειακές ανάγκες. Σύντομα θα δούμε το τοπίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης να αλλάζει. Είμαι εδώ για να ακούσω τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί, προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να τα επιλύσουμε και να διευρύνουμε τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της επαγγελματικής κατάρτισης σε επίπεδο ειδικοτήτων, αλλά και απήχησης για να προσελκύσουμε σπουδαστές όχι μόνο από Χίο αλλά κι από αλλά μέρη», ανέφερε.

Όπως δήλωσε, δέσμευση για εκείνον αποτελεί τόσο η ενίσχυση, όσο και η χρηματοδότηση του Οικοτροφείου των Οινουσσών με απώτερο στόχο να συνεχίσει να λειτουργεί, υπογραμμίζοντας ότι ο ρόλος του είναι απολύτως σημαντικός και υποστηρικτικός στη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων, κυρίως του ΕΠΑΛ Οινουσσών, με τον ίδιο να έχει επικοινωνήσει ήδη με τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒ για να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες με στόχο να εξασφαλιστεί κάποια  δυνατότητα ενίσχυσης για το Οικοτροφείο.

«Η ενίσχυση του Οικοτροφείου Οινουσσών είναι πλέον στη σφαίρα του ενδιαφέροντός μας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα ολιγομελή τμήματα και το πρόβλημα που προκύπτει τόνισε ότι μέλημα του Υπουργείου είναι να καλύψει τις περιφερειακές ανάγκες, στηρίζοντας τα τμήματα που βρίσκονται σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι θα επιλυθεί το ζήτημα με τις πιστοποιήσεις των ειδικοτήτων που αναγκάζει τους αποφοίτους των Δημοσίων ΙΕΚ να πρέπει να ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη, σημειώνοντας ότι θα δρομολογηθεί κάτι αντίστοιχο στη Χίο ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

«Είναι στις σκέψεις μας να λειτουργήσει ένα αντίστοιχο κέντρο στη Χίο. Σαν σκέψη είναι θετική, καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει. Θα έρθουμε σε επικοινωνία για να δούμε πώς μπορεί να διευθετηθεί γιατί πρακτικά υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που δεν έχουν ξεπεραστεί. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε και να γίνονται οι πιστοποιήσεις και στη Χίο», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement