Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Πλεύρης: «Γνωρίζω το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ στη Χίο και θα το λύσουμε. Προτεραιότητά μας οι νησιωτικές περιοχές»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» μετέβη το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ως Βουλευτή του νομού, καθώς και τους Βουλευτές Νόνη Δούνια, Χρήστο Κέλλα και Περικλή Μαντά.

Στα πλαίσια της επίσκεψης και για τον λόγο ότι η  υγεία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης εισακούστηκαν προσεκτικά όλα τα αιτήματα των εργαζόμενων, αναφορικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ που αντιμετωπίζουν, αλλά και την άμεση ανάγκη για διορισμό μόνιμου προσωπικού.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Υγείας, γνωρίζοντας το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο μέλλον θα επιλυθεί ολοκληρωτικά μέσα από την προκήρυξη 910 ατόμων προσλήψεις προσωπικού, καθώς επίσης  αναμένεται η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 100 θέσεων για διασώστες του ΕΚΑΒ.

«Γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν και προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα κενά. Η πανδημία επέτεινε πράγματα που εσείς τα ζούσατε σε όλη τη διάρκεια. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις», τονίζοντας ότι θα προβούν σε προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Ωστόσο, η κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι το νησί της Χίου βρίσκεται σε καλύτερη θέση συγκριτικά από τα αλλά νησιά, από άποψη προσωπικού: «Τα δικά σας θέματα που θέσατε είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε τώρα. Το ΕΣΥ πράγματι δεν είναι ελκυστικό. Και για μισθολογικούς και για εργασιακούς λόγους. Αυτό θα αντιμετωπιστεί  με την κουβέντα που ανοίξαμε, με καλύτερες συνθήκες ειδικά για τις ακριτικές περιοχές», σημειώνοντας ότι παράλληλα προσπαθούν να εξετάσουν ευρύτερα τις εργασιακές σχέσεις και να δώσουν κίνητρα προκειμένου να παραμείνει κάποιος στο ΕΣΥ με παράπλευρες δυνατότητες.

Ανακεφαλαιώνοντας ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι για να καλυφθούν τα όποια προβλήματα θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των δυνατοτήτων με το αντίστοιχο μισθολογικό, προκηρύξεις με προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές, επιπλέον προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση και ευέλικτες συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα: «Μπαίνει σε μία βάση που έχει και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα μέτρα. Το Νοσοκομείο της Χίου έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης», καταλήγοντας ότι πλέον πρέπει να βρεθούν οι ισορροπίες για να στηρίξουν το έμψυχο εργατικό δυναμικό που συνεχίζει να δίνει τη μάχη του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Αρχές Ιουλίου παραδίδεται το κτήριο του Αεροδρομίου Χίου και συγκεκριμένα το ανακαινισμένο κτήριο των αναχωρήσεων στη διοίκηση. Ειδικότερα, στις 2 Ιουλίου έχει ορισθεί να γίνει Διοικητική...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας ενημέρωσης συνταξιοδοτικών θεμάτων, κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας, ειδικευμένο αποκλειστικά σε συνταξιοδοτικά θέματα, θα επισκεφθεί το νησί της...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση του Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου Στο βίντεο Τούρκοι τουρίστες λένε τις εντυπώσεις τους από την υποδοχή που τους επιφυλάσσεται σε καθημερινή βάση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλα τέσσερα καταστήματα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας ρούχων έκλεισαν για δύο ημέρες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο λόγος; Εξέδιδαν, αλλά δεν διαβίβαζαν...

Advertisement