Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Xίος: Σωματείο Οικοδόμων – «Παίρνουμε μέτρα για την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης που υπέγραψε η Ομοσπονδία»

Μετά τις πιέσεις για την αδικαιολόγητη αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Οικοδόμων, μιας και ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Σωματείου βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο τη μέρα της ΓΣ που οι ίδιοι ανέβαλαν, πραγματοποιήθηκε ΔΣ που αποφασίστηκε νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της, την Τετάρτη 26 Μάη 18:30.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων Χίου:

«Δυστυχώς και σ’ αυτό το ΔΣ  αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των οικοδομών βαδίζει η πλειοψηφία του ΔΣ. Για μια ακόμη φορά δεν απάντησαν στα πιεστικά μας ερωτήματα  για το τι μέτρα θα πάρουν έτσι ώστε να εφαρμοστεί η νέα σύμβαση της Ομοσπονδίας σε όλα τα γιαπιά στο νησί. Δεν απάντησαν στο τι μέτρα θα πάρουν έτσι ώστε η Γενική Συνέλευση να έχει οικοδόμους.

Και η απάντηση είναι ότι δεν θα πάρουν κανένα μέτρο. Δεν θα κάνουν το παραμικρό έτσι ώστε να σπάσει αυτό το καθεστώς της κακοπληρωμένης και μαύρης εργασίας που επικρατεί στο νησί εδώ και χρόνια. Όπως επίσης δεν θα πάρουν κανένα μέτρο για να έρθουν οι συνάδελφοι στη Γενική Συνέλευση. Φαίνεται άλλωστε από το ίδιο το Δελτίο Τύπου που δημοσίευσαν και δεν αναφέρει ούτε καν τα θέματα της ΓΣ…

Ήξεραν όμως να πουν πολλά για το πώς θα εγκλωβίσουν τους συναδέλφους, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά σαν το πρόβλημα του κλάδου τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα που δουλεύουν στις οικοδομές. Τι κι αν όλες οι κατασκευαστικές ψάχνουν τους οικοδόμους με το τουφέκι…; Τι κι αν οι ίδιοι μερικά λεπτά αργότερα πρότειναν να δημιουργηθεί κατάλογος έτσι ώστε να βρίσκουν δουλειά οι οικοδόμοι. Όλα για το πως θα φτιάξουν το εκλογικό τους πελατολόγιο, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να νιώθουν υποχρεωμένοι απέναντί τους. Τσιμουδιά όμως για την ταμπακέρα: «με τι δικαιώματα θα δουλεύουν οι οικοδόμοι;»

Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι ένα Σωματείο άοσμο, άγευστο και κυρίως άχρωμο. Το αίμα όμως των συναδέλφων που κάθε χρόνο χύνεται στα γιαπιά έχει χρώμα. Ο αγώνας των ταξικών Συνδικάτων και της Ομοσπονδίας έχει και αυτός χρώμα για αυτό και έχει αποτελέσματα. Η πλευρά που η Ταξική Ενότητα βλέπει τα πράγματα έχει κι αυτή χρώμα και δεν το έχουμε κρύψει ποτέ.

Η πλειοψηφία του ΔΣ στην πραγματικότητα όμως έχει χρώμα. Είναι των πολιτικών που μας έχει ρημάξει τη ζωή. Που μας έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τα βασικά για την επιβίωσής μας. Που μας μπλέκει όλο και πιο βαθιά στους πολεμικούς ανταγωνισμούς κάνοντάς μας στόχο.

Η παράταξή μας με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτουμε, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε και όλα τα γιαπιά και τις οικοδομές στο νησί να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο για τις νέες συμβάσεις της Ομοσπονδίας.

Η δράση μας όμως δεν θα σταματήσει εδώ. Θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το αίσχος και η κοροϊδία από την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου μας. Θα σπάσουμε τη σιγή νεκροταφείου που έχουν επιβάλλει, έτσι ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή των οικοδόμων. Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει οργάνωση στο Σωματείο που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να στηρίξουν τι προσπάθειες μας έτσι ώστε να καταγραφούν οι οικοδομές όπου δεν εφαρμόζεται νέα σύμβαση, να καταγραφούν οι οικοδομές όπου οι συνάδελφοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, να καταγραφούν οι οικοδομές όπου οι συνάδελφοι δεν δουλεύουν με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.

 

Χωρίς εσένα σκεπάρνι δεν χτυπά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!!!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement