Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: «Οι οικοδόμοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση εφαρμογής της νέας σύμβασης»

Η Ταξική Ενότητα Σωματείου Οικοδόμων Χίου καλεί τους συναδέλφους να πάρουν στα χέρια τους  την υπόθεση της οργάνωσης για την εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε η Ομοσπονδία τους.

Ανακοίνωση Ταξική Ενότητα Σωματείου Οικοδόμων Χίου:

Στην εφαρμογή της Σύμβασης σε όλη τη Χίο θα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι. Είναι δική μας ευθύνη να μην χαρίσουμε κανένα ένσημο. Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση της μαύρης εργασίας και των εξευτελιστικών μεροκάματων. 

Την περίοδο που διανύουμε ακόμα και οι πολύ υψηλές αυξήσεις που υπέγραψε η Ομοσπονδία από 20% στους εργάτες έως σχεδόν 40% στους τεχνίτες, εξανεμίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη όταν έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος. Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Χρειάζεται να δυναμώσει τώρα η αλληλεγγύη μεταξύ μας έτσι ώστε κανένας συνάδελφος να μην κινδυνεύσει να του κοπεί το ρεύμα. 

Στη μάχη αυτή που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί με μας χιλιάδες συνάδελφοι οικοδόμοι θα παλέψουν για την εφαρμογή της σύμβασης. Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατηθούν συνάδελφοί μας. Δεν θα επιτρέψουμε όμως και τη διαλυτική κατάσταση που προσπαθούν να επιβάλουν η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου μας. Είναι ξεκάθαρο ότι και δεν θέλουν και δεν μπορούν μπουν μπροστά για τις ανάγκες των συναδέλφων. Στην πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτές. Είναι υπόλογοι που δυόμιση χρόνια τώρα δεν έκαναν το παραμικρό για τα τεράστια προβλήματα των συναδέλφων. Είναι υπόλογοι που τρεις βδομάδες τώρα δεν έχουν ενημερώσει τους συναδέλφους για τις αλλαγές στην Κλαδική Σύμβαση.  Είναι υπόλογοι γιατί πριν μερικούς μήνες ήθελαν να βγάλουν το Σωματείο από την Ομοσπονδία. 

Φάνηκε και με την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να ενημερώσουν τους συναδέλφους, μιας και ο Πρόεδρος μαζί με άλλα δύο μέλη του ΔΣ ήταν την Δευτέρα 6:30 στο Εργατικό Κέντρο (την ίδια μέρα και ώρα που θα γινόταν η ΓΣ). Κρύβονται μάλιστα πίσω από το καταστατικό ότι η ΓΣ γίνεται μόνο με την παρουσία συγκεκριμένων μελών του ΔΣ… Τώρα τους πήρε ο πόνος για το καταστατικό. Αλήθεια τι λέει το καταστατικό για τα μέλη του ΔΣ που δεν εμφανίζονται σε συνεδριάσεις 2 χρόνια τώρα; Κάτω από την πίεση και των ταξικών δυνάμεων αναγκάστηκαν να ορίσουν νέα συνεδρίαση σήμερα Πέμπτή για να αποφασιστεί νέα ΓΣ την Τετάρτη 25 Μάη.

Απευθυνόμαστε στην πλειοψηφία του ΔΣ για άλλη μια φορά και τους ρωτάμε:

Τι μέτρα θα πάρουν έτσι ώστε να εφαρμοστεί η νέα σύμβαση στους χώρους δουλειάς; 
Τι μέτρα θα πάρουν έτσι ώστε κανένας οικοδόμος να μην είναι ανασφάλιστος; 

Τέρμα τα παιχνίδια. Το Σωματείο μας να το αναλάβουν οι πραγματικοί οικοδόμοι και όχι οι μάστορες στις δικαιολογίες για να μην κάνουν τίποτα. Να το αναλάβουν εκείνοι που πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν με τα προβλήματά μας.

Το επόμενο διάστημα η Ταξική Ενότητα Σωματείου Οικοδομών Χίου θα αναλάβει μαζί με τους συναδέλφους να ισχύσουν και στο νησί μας όσα προβλέπονται στη νέα σύμβαση.

Χωρίς εμάς σκεπάρνι δεν χτυπά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Συμεών Π. Αργυρόπουλος, Διπλωμ. Πολ. Μηχανικός Ως γνωστόν υπάρχει η σκέψη της επιλογής του τρόπου θέρμανσης και ψύξης του κολυμβητηρίου μας. Ο...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Μιχάλη Κανάριου  Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, σε ηλικία 93 ετών, ο γνωστός στη Χίο καρδιολόγος, Μιχάλης Μισαηλίδης, ιδιοκτήτης της Γενικής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τίποτα δεν προμηνύει την εμπειρία που θα ζήσει όποιος τυχερός βρεθεί στο τιμόνι της BMW i4 M50. Οι κόσμοι της BMW M και της...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συγκλονισμένος δήλωσε στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο των Σερρών, με αποτέλεσμα ένας...