Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Με επιστημονικό χαρακτήρα το 49ο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος στη Χίο

Με επιστημονικό χαρακτήρα και ευρεία γκάμα ερευνητικών θεμάτων το 49ο Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), το οποίο θα λάβει χώρα στο νησί μας και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο «Ομήρειο» κατά το διάστημα 18-21/5.

Στη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης (17/5) ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κα Ελένη Κανταράκη και η Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, κα Ελένη Κυρίτση-Κουκουλάρη.

Την έντονη χαρά της εξέφρασε η κα Κανταράκη για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνέδριου, στο οποίο θα συμμετέχουν πάνω από 700 νοσηλευτές από όλη τη χώρα, προσφέροντας ποικιλία εργασιών και κλινικών φροντιστηρίων από διακεκριμένους του επιστημονικού χώρου τόσο από την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο: «Η νοσηλευτική είναι μία επιστήμη συνεργατική δίπλα στην ιατρική επιστήμη, η οποία κάθε χρόνο εξελίσσεται», τόνισε.

Με τη σειρά της, η κα Κυρίτση-Κουκουλάρη αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του ΕΣΝΕ, καθώς και στον επιστημονικό και επαγγελματικό χαρακτήρα του φορέα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη της ως προς την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, ειδικότερα κατα τη περίοδο της πανδημίας, που παρά τις οποίες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα πανελλήνιο συνέδριο, το οποίο δεν θα εστιάζει μόνο σε ένα θέμα. Αντιθέτως, υπάρχει μία γκάμα ερευνητικών εργασιών, αναφορικά με θέματα όπως λοιμώξεις, πανδημία της Covid-19 εποχής, εμπειρίες των νοσοκομείων στα νησιά, ψυχολογικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία στους νοσηλευτές και στο κοινό, αλλά και  πολλά ακόμα ενδιαφέροντα ζητήματα.

«Το συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία στους νοσηλευτές να δουν και γνωρίσουν κάθε νέα πτυχή του κλάδου της νοσηλευτικής επιστήμης», επεσήμανε.

Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο κ. Κάρμαντζης, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που ανήκουν στο προσωπικό του τομέα της υγείας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία και κατάθεση ψυχής σε όλους τους πολίτες.

«Υποκλινόμαστε στο έργο και την προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό υγείας για να σταθεί όρθια η κοινωνία μας. Ένα τέτοιο συνέδριο, υψηλών προδιαγραφών μας ικανοποιεί και μας τιμά, καθώς μας δίνει την ευκαιρία αλληλοεπίδρασης με ανθρώπους της επιστήμης», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του 49ου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία «Βουνακίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Είκοσι τέσσερα (24) συνολικά περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου χίλιους εκατόν τριάντα (1.130) αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν...

ΧΙΟΣ

Από το Τμήμα Τροχαίας Χίου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την 24-06-2022 σε οδικό δίκτυο στη Χίο. Ειδικότερα και σύμφωνα με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πέντε χρόνια πέρασαν από την παρουσίαση του DS 7 Crossback, του SUV που ουσιαστικά σήμανε τη νέα εποχή της DS Automobiles ως μια αυτόνομη...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Με πανκ κόμμωση και τη γλώσσα του να κρέμεται μόνιμα από τη μουσούδα του, ο «Happy Face» αναδείχθηκε ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου...