Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου για τον θάνατο του Αλέξη Τσαρδάκα

Στη Χίο, σήμερα 10 Μαΐου 2022,ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 π.μ. συνήλθαν εκτάκτως τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου,  στα γραφεία του Συλλόγου επί τω αγγέλματι του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του  Αλέξη Τσαρδάκα του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας Μαρίας συζύγου της συναδέλφου δικηγόρου και τέως επι σειρά ετών Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Χριστίνας Στυλ. Γαλάτουλα και το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:

1.Να παρακολουθήσει σύσσωμο την επικήδεια εκφορά του.

2.Να διατεθεί  αντί στεφάνου στη μνήμη του, το ποσό των 200,00  ευρώ υπέρ της «Στέγης Μαρίας Τσάκου» Καρδαμύλων Χίου,  αφού ο Αλέξης Τσαρδάκας είχε ανοικτή γραμμή με τα σωστικά του Ομίλου και συνεπικουρούσε  τακτικά τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση των επιβαινόντων σε βάρκες προσφύγων και μεταναστών που κατέφθαναν μέσω του Αιγαίου Πελάγους στο νησί μας από του 2015 εφεξής, αξιοποιώντας ανθρωπιστικά όσα του δίδαξε η θάλασσα στα νιάτα του ,τότε που τη ταξίδευε μαζί με τα όνειρά του!

3.Τη σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος , την εκφώνησή του εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στην τελετή της κηδείας του , τη δημοσίευση αυτού στο τοπικό τύπο και την επίδοσή του στην οικογένειά του.

« Ο εκλιπών, ο γνωστός σε όλους μας Αλέξης με το μικρό του όνομα- ένδειξη της οικειότητας που είχε με τον κόσμο και την αγάπη που εισέπραττε στην επαφή του με αυτόν- για εμάς τους δικηγόρους ήταν ο αφοσιωμένος σύζυγος της συναδέλφου μας και επιχρόνια αντιπροέδρου του Συλλόγου  μας, Χριστίνας Γαλάτουλα ,δοτικός και λατρεμένος πατέρας της κόρης τους /συναδέλφου μας Τατιάνας  Τσαρδάκα και δραστήριος παππούς για τα εγγόνια του Χριστίνα και Γιώργο, ενώ με την ίδια αγάπη περιέβαλλε και τον γαμβρό του Μάκη Ακρίβο και τα αδέλφια του Βασίλη και Θανάση. Γεννημένος το 1955 στο νησί ,με καταγωγή από τα Μεστά, έμαθε τα πρώτα γράμματα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου Χίου. Στη συνέχεια φοίτησε και αποφοίτησε από το τότε φημισμένο Γυμνάσιο Αρρένων,  σπούδασε στη Σχολή Ασυρματιστών και «μπάρκαρε», να γνωρίσει τον κόσμο και να απλώσει τη ματιά του ,στους ορίζοντες του κόσμου και της δικής του ζωής. Πολύ νέος ακόμη συνάντησε την νεαρή τότε δικηγόρο  Χριστίνα Γαλάτουλα κόρη του αείμνηστου δικηγόρου Στέλιου Γαλάτουλα  με την οποία απέκτησαν μια ευτυχισμένη οικογένεια με τον ερχομό στην κοινή ζωή τους, της κόρης τους Τατιάνας. Ο Αλέξης έκτοτε έμεινε στη στεριά, εργαζόμενος ως προϊστάμενος στο τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ ,στη Χίο.

Ταυτόχρονα ασχολιόταν συστηματικά με το μπάσκετ και τις αθλοπαιδιές σε διάφορες ομάδες του νησιού καθώς επίσης με την ιστιοπλοΐα  βοηθώντας τα νέα παιδιά στην προσέγγισή τους με τον αθλητισμό. Ο αναπάντεχος πρόωρος χαμός του μας θλίβει όλους βαθύτατα. ΄Εδωσεμε σθένος  μια μάχη που δεν κατάφερε παρά την προσπάθεια τη δική του, της κόρης του Τατιάνας και της αγαπημένης του Χριστίνας -που στάθηκε ακλόνητη στο πλευρό του στις δύσκολες ώρες του πόνου και της αγωνίας-, να την κερδίσει. ΄Εφυγε ήσυχα στο οικογενειακό σπίτι του Κάμπου, δίπλα στους αγαπημένους του και στην αγκαλιά τους, τελευταίο χάδι και απόδειξη της στοργής που απολάμβανε από τους δικούς του.

Για εμάς τους δικηγόρους ο εκλιπών υπήρξε οικείος και αγαπητός σε όλους μας,  πάντα γνώριμος σαν σύζυγος της Χριστίνας, μπαμπάς της Τατιάνας και του Μάκη, παππούς των παιδιών τους , μα και ξεχωριστά μόνος του ο Αλέξης που θα μας μιλούσε για ταξίδια, για μπάσκετ, για φουσκωτά και διασώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν. Όλα αυτά ήταν και αντιπροσώπευε ο Αλέξης και συναισθανόμαστε τη σκληρότητα του αποχωρισμού για την αφοσιωμένη σύζυγό του Χριστίνα και όλη την οικογένειά του κι ας σταθεί παρηγοριά για εκείνους , το πόσο πολύ εν ζωή τον αγάπησαν, τον φρόντισαν κι όσα μοιράστηκαν μαζί του να γίνουν κάποτε γλυκόπικρη νοσταλγία και βάλσαμο στη δοκιμασία τους.

Με όλες τις προσωπικές στιγμές που καθένας μας μοιράσθηκε μαζί σου, αγαπητέ Αλέξη όλοι μαζί ο Δ.Σ.Χίου και τα μέλη μας δικηγόροι,  σου ευχόμαστε καλό ταξίδι στη γειτονιά  των αγγέλων  και δύναμη στην οικογένειά σου!

Ας είναι αιωνία η μνήμη Σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement