Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Δυναμική πικετοφορία χθες από το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας

Δυναμική πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πραγματοποιήθηκε χθε στη Χίο από την Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ στο κέντρο της Πόλης, στην Απλωταριά. Η κινητοποίηση έγινε τη στιγμή που χθες στην Αθήνα πραγματοποιούνταν μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην πλατεία συντάγματος.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος μοίρασαν υλικό στα μαγαζιά και τους περαστικούς ενημερώνοντάς τους για τη θέση του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν, για να μη διαλέξει ο λαός τη θέση κανενός ιμπεριαλιστή είτε των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ είτε της Ρωσίας που για τους ανταγωνισμούς τους έχουν μετατρέψει τον Ουκρανικό λαό σε σάκο του μποξ. 

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονταν χαρακτηριστικά:

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει ομολογήσει η Ρωσία.

Πληρώσαμε πολλά για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, πληρώνουμε πολλά με την ακρίβεια στα ύψη, την ενεργειακή φτώχεια να πνίγει τον λαό μας. Ως εδώ!

Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, παντού.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, και την κοινή πάλη των λαών. Δεν ανεχόμαστε να αποτελεί η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών.

και κατέληγε στα αιτήματα:

    • Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

   • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις, που κάνουν την χώρα στόχο αντιποίνων.

    • Καμιά αποστολή στρατιωτικών ή εξοπλισμού στο εξωτερικό. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement