Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Εργαστήρι κατασκευής λουλουδιών για εφήβους και ενήλικες στο Μουσείο Μαστίχας

“Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο πλαίσιο του φετινού  εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4), οργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου (ώρα 12:00) εργαστήρι κατασκευής λουλουδιών από πηλό για εφήβους και ενήλικες, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Αντλώντας έμπνευση από τα μοτίβα των παραδοσιακών φορεσιών των γυναικών των Μαστιχοχωρίων της Χίου και ειδικότερα τους στολισμούς των γιορτινών κεφαλόδεσμων, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους λουλούδια από πηλό, θα τα βάψουν και θα συνθέσουν λουλουδένια στεφανάκια χρησιμοποιώντας και  υλικά από τη φύση όπως ξύλο και φύλλα.

Ο άνθινος διάκοσμος εκπροσωπείται στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, καθώς είναι δημοφιλής σε πολλούς λαϊκούς πολιτισμούς και περιλαμβάνεται στα έθιμα και τις παραδόσεις πολλών λαών.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Our Hands in Unison”. 

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι όπως και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement