Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Ερυθρός Σταυρός: Αναχώρησε σήμερα το 1ο κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Χίο στην Ουκρανία

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Σαράντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό παρέδωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον ταλαιπωρημένο λαό της Ουκρανίας την Πέμπτη 17/3, για να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες του πολέμου.

Ωστόσο, συγκινητική είναι και η προσφορά των Χιωτών προς τον ουκρανικό λαό, μιας και καθημερινά συνεχίζει να γεμίζει τις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στη Χίο, με τις εθελόντριες να τα πακετάρουν ανά είδος και να αναγράφουν πάνω στην κάθε συσκευασία το περιεχόμενό τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (21/3) έφυγε το πρώτο φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Χίο στον λαό της Ουκρανίας. Η Γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Αργυρώ Καστάνια, αναφέρει: «Η ανταπόκριση του κόσμου σίγουρα ήταν εντυπωσιακή. Σύλλογοι, φορείς, σχολεία, απλοί άνθρωποι μας εντυπωσίασαν με την προμήθειά τους», τονίζοντας ότι είναι διατεθημένοι να βοηθήσουν τόσο τους πρόσφυγες που κατέφθασαν στο νησί μας, όσο κι όλους εκείνους που έχουν μείνει πίσω.

Όπως ενημέρωσε, ήδη το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (3 φορτηγά, κινητή μονάδα Υγείας, διασωστικό όχημα) διέσχισε τα σύνορα της Ουκρανίας με προορισμό την πόλη Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, όπου παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α.) στην πληττόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Παράλληλα, συνεχίζεται αυτή η σημαντική προσπάθεια, με την κα Καστάνια να υπενθυμίζει ότι τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι: Γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, είδη προσωπικής υγιεινής.

Το Περιφερειακό Τμήμα Χίου θα συγκεντρώνει τα προσφερόμενα είδη στην αποθήκη του Τμήματος (στο ισόγειο Πολυτεχνείου 25, πίσω από το ΚΑΠΗ, με είσοδο από το στενό). Παραλαβές θα γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 13.00 και επιπλέον Τετάρτη απόγευμα 17.00 – 20.00.

Για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν με χρήματα, μπορούν να καταθέσουν τη δωρεά τους στην Τράπεζα: EUROBANK, Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013 IBAN: GR2602602400000300201205013 Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Ουκρανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement