Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Οδοντιατρικός Σύλλογος για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου, ενημερώνουμε τους πολίτες για τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης των νοσημάτων του στόματος. Η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία καθώς το στόμα αποτελεί την πύλη εισόδου μικροβίων και ιών στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι:

«να είσαι περήφανος για το στόμα σου!»

«είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας!»

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της καλής στοματική υγείας είναι:

  • Τακτικό βούρτσισμα των δοντιών (3 φορές την ημέρα)
  • Ισορροπημένη δίαιτα, με περιορισμό της ζάχαρης
  • Αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ για μείωση του κινδύνου εμφάνισης στοματικού καρκίνου.
  • Τακτικός έλεγχος από τον Οδοντίατρο (2 φορές το χρόνο)

Πως μπορώ να προστατευθώ από την τερηδόνα;

  1. Μειώνοντας την ποσότητα και τη συχνότητα λήψης ζαχαρούχων τροφών και αποφεύγοντας την κατανάλωσή τους ανάμεσα στα κύρια γεύματα. 
  2. Μειώνοντας τη διάρκεια της κατανάλωσης ποτών και ροφημάτων με ζάχαρη (π.χ. αποφεύγουμε να πίνουμε ένα γλυκό καφέ λίγο-λίγο επί ώρες) 
  3. Η σχολαστική και τακτική στοματική υγιεινή μας προφυλάσσει από την τερηδόνα, ενώ με την έγκαιρη θεραπεία (φθορίωση, έμφραξη), αποφεύγονται τα χειρότερα, όπως είναι ο πόνος, το απόστημα, η εξαγωγή. 
  4. Συνιστάται η χρήση φθοριούχου οδοντόκρεμας και στοματικών διαλυμάτων, δεδομένου ότι το φθόριο είναι η ασπίδα των δοντιών! 

Ως επιπρόσθετη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία του προληπτικού ελέγχου, παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ οδοντιατρικό έλεγχο στους ασθενείς μας από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 1η Απριλίου (μόνο με ραντεβού μετά από συνεννόηση με τον Οδοντίατρό σας). 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, να αναδείξουμε την αξία της ανθρώπινης υγείας με την ευχή ότι το μήνυμα της οδοντιατρικής κοινότητας δεν θα ακουστεί φέτος σαν παραφωνία, σε μία εποχή που τίθεται εν αμφιβόλω το ύψιστο αγαθό της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, θέλουμε:

  1. να εμπνεύσουμε για την ατομική μας ευθύνη
  2. να ενθαρρύνουμε για την πρόληψη
  3. να βελτιώσουμε την υγεία μας

Φυλλάδιο με τίτλο: “Ζάχαρη απόλαυση με μέτρο…για γερά δόντια και καλή υγεία:
φυλλάδιο 2 για ΖΑΧΑΡΗ

Φετινά βίντεο για την ΠΗΣΥ στο yοutube:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement