Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Η ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου «αποχαιρετά» τον Θανάση Σταματόπουλο

Συλλυπητήριο μήνυμα  ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για τον θάνατο του Θανάση Σταματόπουλου:

Το ΔΣ της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, Θανάση Σταματόπουλο, μία από της Σημαντικότερες Μορφές του Συνδικαλιστικού Ναυτεργατικού Κινήματος.

Ο Θανάσης Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1932 στο Παλαιοχώρι Γαστούνης. Παιδί αγροτικής οικογένειας, η φτώχεια τον ανάγκασε σε ηλικία 14 ων χρονών, να έρθει στον Πειραιά και να μπει στο σκληρό μεροκάματο.

Ο Σταματόπουλος συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος, με την ιστορία της ΠΕΜΕΝ. Του σωματείου που κράτησε γερά το τιμόνι του ως Πρόεδρος, με 19 χρόνια ασίγαστης δράσης.

Μέχρι το τέλος της θητείας του ως Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ δεν παρέκκλινε και δεν σταμάτησε ποτέ να πρωτοστατεί σε χιλιάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα συμφέροντα των ναυτεργατών. Να είναι οργανωτήςκαι πρωτοπόρος των αγώνων των ναυτεργατών.

Σε όλη του την πορεία έδωσε ασίγαστη μάχη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και νόμους των κυβερνήσεων, τηνεργοδοσία και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπήρξε πάντα συνεπής και διορατικός αγωνιστής, για τα συμφέροντα των Ναυτεργατών και της Ναυτεργασίας γενικότερα. Το Ήθος, η Ευγένεια, η Αξιοπρέπεια και η Μαχητικότητά του, ενέπνεαν το σεβασμό και έγινε σημείο αναφοράς στον Συνδικαλισμό για τους Συναδέλφους του όλων των ειδικοτήτων.

Ο Συνάδελφος Θανάσης Σταματόπουλος πάλεψε ακούραστα για τα συμφέροντα του κλάδου και αφήνει πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη, για το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, με Αγάπη και Σεβασμό, ως έναν Έντιμο Αγωνιστή, Συνεπή στις ιδέες του και Μπροστάρη στους Αγώνες των Ναυτεργατών.

Καλό ταξίδι Συνάδελφε Θανάση.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη Σύζυγο, τα Παιδιά και τους οικείους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement