Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Τελικό χτύπημα οι ανατιμήσεις για την εστίαση

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Oλοένα και περισσότερο αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους, αφού η κυβέρνηση στη χθεσινή συνεδρίασή της (16/2) εισηγήθηκε αλλαγές στον χώρο της εστίασης.

Για τα μέτρα χαλάρωσης της κυβέρνησης στον χώρο των επιχειρήσεων που θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή το ερχόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, μίλησε στα τοπικά μέσα  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Χίου, κ. Κωνσταντίνος Βεζέρης.

Όπως εξήγησε, σε εστίαση και διασκέδαση θα επιτρέπονται πλέον οι όρθιοι, συν το κομμάτι της μουσικής που «άνοιξε» πριν από δύο εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας είχε εισηγηθεί αλλαγές στα μέτρα στην εστίαση, ζητώντας να καταργηθεί το όριο ατόμων ανά τραπέζι, όπως και έγινε.

Αναφορικά με την επισκεψιμότητα του κοινού στους χώρους της εστίασης ο κ. Βεζέρης τόνισε έχει επηρεαστεί σημαντικά, υπογραμμίζοντας ότι πάντα μετά την εορταστική περίοδο παρατηρείται μία πτώση, ωστόσο λόγω και των περιοριστικών μέτρων όλο αυτό το διάστημα είναι ακόμα μεγαλύτερη σε βαθμό που αγγίζει και το 70%.

«Κάθε χρόνο είχαμε πτώση, αλλά όχι τόσο μεγάλη. Η κατάσταση είναι πολύ περίεργη όσον αφορά την κατάσταση και την επισκεψιμότητα των καταστημάτων στην εστίαση», ανέφερε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ανατιμήσεις στα προϊόντα, με τα καταστήματα να πληρώνουν διπλάσιους μισθούς στους λογαριασμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που έχουν παρθεί για την στήριξη των επιχειρήσεων είναι άστοχα, επεσημαίνοντας ότι  η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να ενισχυθούν, τουλάχιστον για το επόμενο 6μηνο, τα καταστήματα που πλήττονται τόσα χρόνια από την πανδημία.

«Έχουν περάσει 12 μήνες και δεν έχουμε λάβει καμία ενίσχυση. Πρέπει να κοιτάξουμε την πορεία μας, ώστε να είναι υγιές ένα κατάστημα. Υπάρχουν επιχειρήσεις στη Χίο που ενώ ήταν υγιέστατες, πλέον δηλώνουν ζημιές. Αυτό όλο πρέπει να αντισταθμιστεί, όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για να μπορεί να σημειωθεί καλύτερη πορεία», συμπληρώνοντας ότι τα τελευταία 15 χρόνια η εστίαση απορροφούσε όλους τους φόρους, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί με αποτέλεσμα κάποιες τιμές από τα προσφερόμενα προϊόντα, όπως καφές, ποτό, φαγητό, να ανέβουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement