Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο πλευρό των εργαζομένων της COSCO

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για τη στήριξη των εργαζόμενων της COSCO

«Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO και στην απεργία που ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 διεκδικώντας:
• Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους,
• εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ,
• επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους,
• μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Με τη μαζική τους παρουσία τσάκισαν στην πράξη το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, καθώς η κυβέρνηση εξυπηρετώντας τα σχέδια της εργοδοσίας, έστειλε από τα ξημερώματα ΜΑΤ, κλούβες, Λιμενικό και αύρες για να ανοίξουν τις πύλες και να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά. Από την Πέμπτη μάλιστα τα δικαστήρια με τους νόμους των αφεντικών που έχουν φτιάξει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έβγαλαν για άλλη μια φορά παράνομη την απεργία τους.
Οι εργαζόμενοι της COSCO μαζί με το Σωματείο τους Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, δίνουν για άλλη μια φορά έναν σπουδαίο αγώνα κόντρα σε μια πολυεθνική χωρίς να σκύψουν το κεφάλι. Η αποφασιστικότητά τους μας γεμίζει με θάρρος, δύναμη και μας δείχνει το δρόμο.
Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζουν τι σημαίνει να μην έχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, εργοδοτική τρομοκρατία και ανασφάλεια. Ξέρουν τι σημαίνει να μην φτάνει ο μισθός για να βγάλεις το μήνα. Να μην μπορείς να αρρωστήσεις γιατί κινδυνεύεις να απολυθείς.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας.
Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι. Να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας.
Καλούμε όλα την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου και όλα τα Σωματεία και φορείς του νησιού μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους!
Nα ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα τους!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

Advertisement