Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Δυσφορία και αγανάκτηση στους χώρους της εστίασης – Πτώση έως και 70% στην επισκεψιμότητά της

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Δυσφορία και αγανάκτηση εκφράζουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, λόγω της παράτασης των νέων μέτρων, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να λαμβάνει αντίστοιχα μέτρα για τη στήριξή τους.

Για την παράταση των νέων μέτρων της κυβέρνησης στον χώρο των επιχειρήσεων που έχουν τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιού, μίλησε στο xiakoslaos.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Χίου, κ. Κωνσταντίνος Βεζέρης.

Έως και 70% η πτώση στην επισκεψιμότητα των χώρων εστίασης σε όλη την Ελλάδα

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η παράταση των νέων μέτρων έχει επηρεάσει σημαντικά την επισκεψιμότητα του κοινού στους χώρους της εστίασης. Ειδικότερα, τόνισε ότι πάντα μετά την εορταστική περίοδο παρατηρείται μία πτώση, ωστόσο λόγω και των περιοριστικών μέτρων είναι ακόμα μεγαλύτερη σε βαθμό που αγγίζει και το 70%.

«Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους αποφάσισαν να κόψουν τις γιορτές στα δύο, κάτι το οποίο θεωρούμε μεγάλο σφάλμα», προσθέτοντας ότι ήδη τα κρούσματα ανέβαιναν από πολύ νωρίτερα λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» και όχι λόγω της εστίασης που ήταν ανοιχτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι άστοχα, επεσημαίνοντας ότι  η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει προκειμένου να οριστούν αντίστοιχα μέτρα που θα αφορούν τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων που πλήττονται τόσα χρόνια από την πανδημία.

«Δεν φταίει σε όλα η εστίαση για την εξάπλωση του ιού. Η κυβέρνηση θα έπρεπε όταν βγάζει κάποια μέτρα, να παίρνει αντίστοιχα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων», προσθέτοντας ότι έτσι περιορίζονται σημαντικά οι δυνατότητες της δουλειάς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ορθοποδήσουν τα μαγαζιά  στο δύσκολο τρίμηνο αυτού του χειμώνα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέτρα αναμένεται να επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιτεί αν τη Δευτέρα 31/1 θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση, αλλά και τι θα γίνει με το ωράριο λειτουργίας και τα κέντρα διασκέδασης.

«Όσο αισιόδοξοι κι αν είμαστε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Πάσχα θα έχουμε ξεμπλοκάρει τελείως απ’ όλο αυτό το σύστημα», κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνος Βεζέρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement