Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: «Παγωμένη» η κίνηση της τοπικής αγοράς το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Κατώτερα από τις προσδοκίες των εμπόρων διαμορφώνεται η κίνηση στην τοπική αγορά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων, κάτι το όποιο φαίνεται να προβληματίζει τους καταστηματάρχες.

Παγωμένη η αγορά κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που διανύουν την τρίτη εβδομάδα από την έναρξή τους και μάλιστα με ανοικτά φέτος όλα τα μαγαζιά. Πολλές είναι οι εξηγήσεις που κρατούν τα κατατστήματα σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα αγοραστικής κίνησης, παρά τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων και των ελκυστικών τιμών που έχουν βάλει οι έμποροι.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, κα Βικτωρία Αμπαζή, η σημαντική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφονται στο νησί της Χίου το τελευταίο διάστημα, είναι ένας από τους κύριους λόγους που απέτρεψε ένα μεγάλο μέρος Χιωτών να βγει στην αγορά για ψώνια, με αποτέλεσμα η κίνηση να χαρακτηρίζεται μικρή και οι αγορές περιορισμένες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η παράταση των περιοριστικών μέτρων στον χώρο της εστίασης έχει επηρεάσει την συνολική εικόνα της Απλωταριάς, η οποία τους τελευταίους μήνες κινείται υποτονικά. Ειδικότερα, εξήγησε ότι η εστίαση συνδέει εμπόριο και τουρισμό, άρα, οποιοσδήποτε κι εάν από τους τρεις παραπάνω κρίκους σπάσει, τότε δεν θα μπορούν να λειτουργούν σωστά οι άλλοι δύο.

«Οι εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει από αρχές του Γενάρη, με την αγορά να μην κινείται έτσι όπως θα θέλαμε. Οι παράγοντες για το τι φταίει είναι πολλοί. Είναι τα περιοριστικά μέτρα, η αύξηση των κρουσμάτων, ο καιρός. Πάντα ψάχνουμε μία δικαιολογία να βρούμε τι φταίει», συμπληρώνοντας ότι πλέον ο κόσμος δεν έχει διάθεση, αλλά ούτε χρήματα κάτι το οποίο επηρεάζει σημαντικά την κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην κινείται η αγορά.

«Ειδικά φέτος, πάρα πολλά καταστήματα έχουν βάλει το εμπόρευμά τους στην μισή τιμή. Είναι ένα εμπόρευμα το οποίο δεν είχε διατεθεί ούτε πέρσι και φέτος συνεχίζουμε να βλέπουμε την ίδια κατάσταση παρόλο που τα καταστήματα είναι ανοικτά», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement