Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ανεξέλεγκτη η είσοδος των φοιτητών στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Έντονη η διαμαρτυρία τους

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Χίου, λόγω της απουσίας ελέγχου κατά την είσοδο τους στο αμφιθέατρο της σχολής.

Στο xiakoslaos.gr μίλησε αποκλειστικά ο Γραμματέας Πόλης Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Χίου, Ανδρέας Παχνεβσκιϊ, ο οποίος αναφέρει ότι από τη Δευτέρα (10/1) όπου και ξεκίνησαν κανονικά τα μαθήματα, αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, στον χώρο του αμφιθέατρου του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν υπάρχει κανένας ελεγκτής για την επίβλεψη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και rapid test.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ελεγκτής στις εισόδους του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στο κτίριο του αμφιθέατρου, το οποίο τυχαίνει να έχει και τη μεγαλύτερη προσέλευση φοιτητών», τόνισε.

Όπως ενημερώθηκαν έχει λήξη η σύμβαση του αρμόδιου υπαλλήλου, που είχε κληθεί να αναλάβει τον έλεγχο των πιστοποιητικών.

Προκειμένου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Χίου να μην λειτουργεί προσχηματικά, καθώς την ίδια στιγμή δεν λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας, οι φοιτητές ζητούν να διευθετηθεί άμεσα το θέμα, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους διά ζώσης και με ασφάλεια, σε μία περίοδο που η πανδημία στη χώρα καλπάζει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

«Όπως έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν κορυφωθεί τα κρούσματα. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ποιανού είναι η ευθύνη που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας ελεγκτής, με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά κορονοϊού μέσα στο Πανεπιστήμιο, 10 μέρες πριν την εξεταστική» σημείωσε ο Ανδρέας Παχνεβσκιϊ, υπογραμμίζοντας  πως πρόκειται για ένα τραγικό λάθος, καθώς δεν τηρούνται ουσιαστικά τα υγειονομικά μέτρα.

Φωτογραφικό Υλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement