Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Χωρίς παιδική χαρά και χωρίς χριστουγεννιάτικο στολισμό το χωριό των Αυγωνύμων

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Δεν υπάρχει πιο αγνό από  τις φωνές των παιδιών που επισκέπτονται, κυρίως, τα Σαββατοκύριακα με τους γονείς τους το χωριό των Αυγωνύμων, ζητώντας απλά μία παιδική χαρά για να απολαύσουν ξέγνοιαστα τις ώρες παραμονής τους εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτες, πραγματοποιώντας την εκδρομή τους στην περιοχή, κάνουν παράπονα ότι δεν υπάρχει μία παιδική χαρά για να παίξουν τα παιδιά τους. Το ίδιο συνέβη κι αυτή την Κυριακή, έπειτα από τον αγώνα δρόμου ποδηλάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του χωριού των Αυγωνύμων, κ. Κώστα Δροσινό, εδώ και αρκετό καιρό έχουν καταθέσει το αίτημά τους στον Δήμο Χίου, προκειμένου να δημιουργηθεί παιδική χαρά με όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι παιδική χαρά υπήρχε παλαιότερα, όμως, καταστράφηκε λόγω του ότι τα όργανα ήταν τουλάχιστον 40 χρόνων, επομένως επικίνδυνα και μη ασφαλή για χρήση.

«Έχουμε καταθέσει αίτημα στον Δήμο Χίου, όμως, όπως μας απάντησαν προτεραιότητα έχουν οι παιδικές χαρές των χωριών με δημοτικά σχολεία και μόνιμους κατοίκους», συμπληρώνοντας ότι εν μέρει η απάντηση αυτή είναι λογική.

Ωστόσο, τα παράπονα δεν στάθηκαν μόνο στην απουσία παιδικής χαράς. Όπως δήλωσε, ο κ. Δροσινός κάτοικοι της Χίου που έκαναν τη βόλτα τους το Σαββατοκύριακο στο χωριό διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν τα παράπονά τους,  όσον αφορά την απουσία χριστουγεννιάτικου στολισμού, τόσο στο χωριό των Αυγωνύμων, όσο και στα υπόλοιπα χωριά του νησιού, που είτε απουσιάζει εντελώς, είτε είναι φτωχός.

«Ακούμε αρκετά παράπονα από επισκέπτες ότι δεν στολίζουν τα χωριά. Πρέπει να κοιτάξουν και λίγο τα χωριά μας. Πότε θα τα στολίσουν; Τέτοιες μέρες πρέπει όλη η Χίος να είναι στολισμένη, όχι μόνο το κέντρο της πόλης», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement