Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Εκλογές ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ – Αυξημένη η προσέλευση των εκλογέων για την ανάδειξη νέου Προέδρου

Ρεπορτάζ: Μαρία Μ. Κάργα

Η ηλιόλουστη ημέρα της Κυριακής, καθώς και η προσδοκία του δημοκρατικού κόσμου να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική σκηνή της χώρας, ευνόησε την προσέλευση και τη συμμετοχή των εκλογέων για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Στο Δημαρχείο όπου είχε στηθεί μια από τις τρεις κάλπες, η προσέλευση παλιών και νέων κομματικών στελεχών, καθώς και των παραδοσιακών υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλη.

Στο xiakoslaos.gr μίλησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Παρλαμάς, τονίζοντας ότι «η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλότατα με μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές μας εκτιμήσεις που είχαμε θέσει ως στόχο και προσμέναμε».

Ο κ. Παρλαμάς συμπληρώνοντας παρατήρησε ότι «άνθρωποι όλων των ηλικιών έρχονται και ψηφίζουν. Βλέπουμε μια συστράτευση όλου του δημοκρατικού κόσμου του νησιού και πιστεύουμε ότι με αφετηρία τη σημερινή ημέρα θα οδηγηθούμε σε ανατροπές του σκηνικού και στον τόπο μας, στη Χίο, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα. Βλέπουμε δηλαδή, ανασύνταξη των δημοκρατικών δυνάμεων, και προσβλέπουμε στο μέλλον στη γενικότερη ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού»

Στο xiakoslaos.gr μίλησε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Στέλιος Καμπούρης εκφράζοντας τις δικές του εκτιμήσεις αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου.

Ο κ. Καμπούρης υποστήριξε ότι «σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία που είχαμε το 2017, και την ευθύνη της οποίας είχα εγώ, όχι μόνο για τη Χίο, αλλά και το Βόρειο Αιγαίο, θέλω να δηλώσω ότι η προσέλευση του κόσμου είναι εφάμιλλη και ίσως ξεπεράσει και την προσέλευση του 2017. Είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα η προσέλευση του κόσμου τόσο στο νησί μας, αλλά και Πανελλαδικά από τις επαφές που έχουμε με τους φίλους σε όλη την Ελλάδα και γνωρίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή εν τέλει είναι μια νίκη για τη δημοκρατία στη χώρα μας».

Τις δικές του εκτιμήσεις για την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, μοιράστηκε στην κάμερα του xiakoslaos.gr και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κώστας Τριαντάφυλλος.

Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια φωτεινή ημέρα και ηλιόλουστη. Ο κόσμος έρχεται εδώ μαζικά. Από ότι καταλαβαίνουμε όλοι θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο ως προς την προσέλευση του κόσμου, ξαι αυτό σηματοδοτεί ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, υπάρχει ακόμα αισιοδοξία και στους προσερχόμενους αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, ότι η δημοκρατική παράταξη μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να εκφράσει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς. Κυρίως όμως, να εκπροσωπήσει τα όνειρα και τις ελπίδες μιας κοινωνίας, η οποία μετά την οικονομική κρίση, πέρασε στην πανδημική κρίση. Επομένως, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, μέσα από όλη αυτή την προσέλευση, ο κόσμος στέλνει ένα σαφές κίνημα, ένα μήνυμα αλλαγής στην πολιτική σκηνή».

Τέλος, αναφορικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του αρχηγού του Κινήματος, μίλησε και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του α Κινήματος Αλλαγής , κ. Νίκος Νύκτας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής της δημοκρατίας. Γίνεται μια προεκλογική ψηφοφορία με πολύ πολιτικό πολιτισμό, πολύ υψηλό επίπεδο, και αυτό είναι πολύ καλό, καθώς σημαίνει ότι διασφαλίζεται και η ενότητα του χώρου. Μάλιστα, η προσέλευση είναι παρά πολύ μεγάλη. Προηγουμένως είχε πέσει και το σύστημα πανελλαδικά, πιθανόν επειδή προσήλθαν πολλοί ψηφοφόροι για να ψηφίσουν. Εκτιμούμε ότι θα ανέβουν παρά πολύ τα ποσοστά με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων χρόνων. Επίσης, εκτιμούμε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το επόμενο διάστημα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές και στα ποσοστά τα οποία θα διεκδικήσει για την κυβέρνηση της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement