ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου: «Ανεύθυνα» τιμημένα γηρατειά ... η κυβέρνηση δεν σας ξεχνά! - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου: «Ανεύθυνα» τιμημένα γηρατειά … η κυβέρνηση δεν σας ξεχνά!

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών, καθώς και το πρόστιμο των 100 ευρώ, στέλνει τη δική της επιστολή.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου:

“Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, δηλαδή της απαλλαγής από τις τεράστιες δικές της ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, επιμένοντας στην πολιτική της “ατομικής ευθύνης” προς τους εργαζόμενους και τον λαό.

Πρίν από ένα χρόνο η κυβέρνηση κατηγορούσε την “ανεύθυνη νεολαία” μας για την εξάπλωση της πανδημίας, τώρα πήραν σειρά οι “ανεύθυνοι ηλικιωμένοι” των άνω 60 χρονών. 

Η κυβέρνηση αυτή την φορά στοχεύει κυρίως τους συνταξιούχους, με την ανακοίνωση πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών (στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνταξιούχοι) θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, τα οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!!

Τα “τιμημένα” γηρατειά για πάνω από 10 χρόνια και από την έναρξη των μνημονίων και ειδικά οι απόμαχοι της θάλασσας είναι αυτοί που έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη, είναι αυτοί που από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν τραβήξει τα πάνδεινα. 

Είμαστε εκείνοι που η Κυβέρνηση μας περιπαίζει εδώ και μήνες με την μη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά του 11μηνου (Μάης’15 ~Ιούνης’16) στην επικουρική σύνταξη και Δώρα, ενώ έπρεπε να τα δώσει πέρσι μαζί με τα αναδρομικά της κύριας σύνταξης, που τώρα τα παίρνει πίσω με την υπερφορολόγηση.

Επομένως, οι συνταξιούχοι τιμωρούνται διαρκώς και αδιαλείπτως σε αυτήν τη χώρα, ανίσχυροι και εκτός παραγωγικής διαδικασίας καθώς είναι οι συνταξιούχοι, χρησιμοποιούνται επίσης κι ως εύκολο πειραματόζωο για τα όρια αντοχής της κοινωνίας. 

Δυστυχώς η κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Αντίθετα το υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την Υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών, και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στον λαό. 

Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό, και  Απαιτούμε άμεση απόσυρση της.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους, να φορούν μάσκες κλπ., να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια για την πανδημία και δεν δικαιολογούν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες.

Λέμε, Όχι στα νέα χαράτσια στις συντάξεις, Να παρθούν άμεσα μέτρα για την Υγεία με προσλήψεις ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού. 

Να αποδοθούν τώρα οι 13η και 14η συντάξεις και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρό κύμα θα πλήξει σήμερα, Τρίτη, τη χώρα μας, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο, πιο ισχυρό στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2η Φάση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εστάλησαν κατά την χθεσινή μεγάλη ανοιχτή ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε ότι σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, θα γίνει χρήση της τεχνολογίας VAR και γραμμής...