Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Συνεχίζονται κανονικά οι σχολικές εκδρομές εκτός της Χίου – Υψηλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων καθηγητών και μαθητών

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Για την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών εκτός της Χίου, εν μέσω πανδημίας, αλλά και γενικότερα για τη συνολική εικόνα των σχολείων (Γυμνασίων – Λυκείων) του νησιού, μίλησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ.  Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Όπως δήλωσε, οι σχολικές εκδρομές δεν απαγορεύονται τη δεδομένη χρονική περίοδο,  συμπληρώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας έχει την πλήρη αρμοδιότητα για παρέμβαση ή απαγόρευση των εκδρομών. Ωστόσο, ανέφερε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προστασία όλων, προβαίνοντας σε συστάσεις προκειμένου να μην υπάρχουν κρούσματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελινό, τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε κατά τη διάρκειας μίας σχολικής εκδρομής οι μαθητές να μην έρχονται σε επαφή με άλλες ομάδες: «Λειτουργούμε αυτόνομα σαν μία ομάδα.  Δημιουργούμε τη δική μας κυψέλη, η οποία δεν έρχεται σε επαφή με άλλες ομάδες».

Λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει ως προς αυτό το θέμα, τόσο από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, όσο και από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, έχουν κατατεθεί ερωτήματα στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του μεταφέρει τους προβληματισμούς, για το εάν πρέπει να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι σχολικές εκδρομές στην Κεντρική Ελλάδα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι, το οποίο να αναιρεί. Επομένως, συνεχίζουμε την καθημερινότητα μας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας του κράτους», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα κρούσματα που εντοπίζονται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, το ποσό είναι αρκετό μικρό με το ανώτερο να ανέρχεται στα τρία κρούσματα την περασμένη εβδομάδα: «Τα κρούσματα είναι πάρα πολύ μικρά, γι‘ αυτό εξάλλου δεν έχει κλείσει μέχρι στιγμής κάποιο τμήμα», σημειώνοντας ότι όταν γνωρίζουν ότι υπάρχει κρούσμα σε τάξη, αμέσως προβαίνουν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Κλείνοντας, ο κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, επεσήμανε ότι τα επίπεδα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου έχουν ανέλθει αυτή τη στιγμή περίπου στο 96%, ενώ των μαθητών στα Λύκεια κυμαίνεται γύρω στο 86-95% και των Γυμνασίων 40-55%, καταγράφοντας πάντα αυξητική τάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement