Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Στις 3/12 συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, για τη 3η Δεκέμβρη Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα  για τα άτομα με αναπηρία δηλώνει ότι η 3η Δεκέμβρη δεν είναι Γιορτή, είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης!

«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, στη πλατεία Βουνακίου στις 13,30μμ με βάση το κάλεσμα της Περ. Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ.

Καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στην συγκέντρωση, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του covid 19 (μάσκες, αποστάσεις, κλπ).

I αγώνας για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών μας  συνεχίζεται..!!

Δεν εφησυχάζουμε,  δεν επαναπαυόμαστε, παλεύουμε για ότι μας στερούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αγωνιζόμαστε για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Εργασία, μαζί με όλο τον λαό και για όλο τον λαό !!

– Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των κενών στο Ειδικό Σχολείο (Δασκάλων, Μουσικού, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού) με μόνιμες προσλήψεις. Η αναπηρία δεν είναι προσωρινή! Είναι απαράδεκτο να έχουμε φθάσει στο Δεκέμβρη, με κενά στο προσωπικό.

– Όχι στις συστεγάσεις! Να προχωρήσει επιτέλους η ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στη Χίο με κρατική ευθύνη και του Δήμου. Να απομακρυνθούν τα κοντέινερ ενόψη του χειμώνα και να βρεθούν κατάλληλες αίθουσες.

– Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών, κανένα παιδί εκτός Ειδικής Αγωγής. Να σταματήσει το απαράδεκτο «πλαφόν» στις παράλληλες στηρίξεις στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.

– Να λειτουργήσει τα Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.), με πλήρη στελέχωση (φυσίατρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ.), χωρίς απόσπαση προσωπικού από τα Νοσοκομείο.

– Στελέχωση της σχεδόν ανύπαρκτης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Ιατρεία, Αγροτικά Ιατρεία) ώστε να αποσυμφορηθεί και το Νοσοκομείο. Να καλυφθούν κρίσιμες ειδικότητες στα νοσοκομεία των νησιών όπως αυτές του  Ογκολόγου και Αιματολόγου, του οδοντιάτρου για ΑμεΑ, του παιδοψυχιάτρου και παιδοενδοκρινολόγου, Φυσιάτρου, Γαστρεντερολόγου, 2ου επιμελητή νευρολόγου,διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου ΣΚΠ Χίου.

Όχι στις περικοπές των ΚΕΠΑ. Να μην κόβεται το επίδομα αναπηρίας από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και να μην υπολογίζεται ως φορολογητέο εισόδημα. Το επίδομα αυτό δίνεται για τις ειδικές πρόσθετες ανάγκες που προκαλούνται από την αναπηρία. Λειτουργία Β΄/θμιας Επιτροπών ΚΕΠΑ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας, ώστε να πάψουν οι μετακινήσεις των εξεταζομένων και να αποφευχθούν η ταλαιπωρία και τα έξοδα, τα οποία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν.

– Πλήρης σχεδιασμός για την προσβασιμότητα με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, σε όλα τα επίπεδα: Με αναβατόρια, ασανσέρ, ράμπες σε σχολεία, Δημόσια κτίρια, όπου είναι απαραίτητο, στην πόλη, στα χωριά, αίτημα που εκκρεμεί χρόνια, ειδικά από το 2018 που στο Δήμο είχε στα λόγια υιοθετηθεί το πλαίσιο των ρεαλιστικών και αναγκαίων αιτημάτων μας. Όλες οι παιδικές χαρές να έχουν σχεδιασμό και υποδομές για παιδιά ΑμεΑ.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες κάλυψης του ΚΔΗΦ στη Χίο.

– Μείωση του εισιτηρίου στο μισό στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες γιαΑμεΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας (και όχι >67%). Δωρεάν μετακίνηση για όσους μετακινούνται για απαραίτητους λόγους υγείας. Κάλυψη στα πλοία και τα αεροδρόμια με εξειδικευμένο προσωπικό – συνοδών για ΑμεΑ, εκσυγχρονισμό των βοηθημάτων για ΑμεΑ (αμαξίδια κ.α.), αύξηση των κλινών στα πλοία.

Άμεση κάλυψη και προστασία των ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων με λήψη μέτρων, κατά του covid 19

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥΥ σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές μας.
Επιτάχυνση των εμβολιασμών και στενή παρακολούθηση για τυχόν παρενέργειες ή για όποια προβλήματα τυχόν προκύπτουν.
Μέτρα πρόληψης για τους ψυχικά νοσούντες με επισκέψεις στο σπίτι από ειδικά κλιμάκία.
Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία.
Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement