Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: «Πήρε ξανά ζωή» ο Οίκος Ναύτου – Μεγάλη η προσέλευση των δικαιούχων

Ρεπορτάζ: Μαρία Μ. Κάργα

Έπειτα από μία μακρά περίοδο αδράνειας του Οίκου Ναύτου, δεκάδες είναι οι ναυτικοί που θα εξυπηρετούνται πλέον δύο φορές την εβδομάδα από τον νέο γιατρό.

Όπως σχολιάζουν στην κάμερα του xiakoslaos.gr, πλέον, έχει λάβει τέλος η ταλαιπωρία τόσο των ναυτικών όσο και των οικογενειών τους, οι οποίοι αναγκάζονταν να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς ή να αναμένουν στην ουρά του Νοσοκομείου για συνταγογραφήσεις, δαπανώντας παράλληλα χρόνο αλλά και χρήματα.

Στο πάγιο αίτημα των ναυτικών και των οικογενειών τους καθοριστική ήταν η συμβολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε συνάντηση που είχε πριν από μερικές ημέρες με αντιπροσωπεία ναυτικών, και συγκεκριμένα με την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, δεσμεύτηκε και παρενέβη άμεσα για την κάλυψη ιατρού στον Οίκο Ναύτου.

Δίχως να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, η ταλαιπωρία των ναυτικών έλαβε τέλος, ήδη από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, οπότε και οι δικαιούχοι μπόρεσαν να κλείσουν τα ραντεβού τους τηλεφωνικά, και να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Ο ιατρός, κ. Καλογεράκος Παντελεήμων, μίλησε στην κάμερα του xiakoslaos.gr υπογραμμίζοντας τη σημασία της υπηρεσίας του αυτής προς τη μεγάλη αυτή μερίδα πολιτών, σημειώνοντας ότι «το Νοσοκομείο είναι πάντα κοντά στους ναυτικούς. Η Χίος είναι ένα νησί που ζει εν μέρει από τη ναυτιλία. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους ιατρούς να συμμετέχουμε και να εξυπηρετούμε τους ναυτικούς σε όποιο ιατρικό θέμα έχουν. Αυτό κάνουμε και σήμερα, με το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, γράφοντας δηλαδή τα φάρμακα που χρειάζεται να παίρνουν συστηματικά».

Για το εν λόγω ζήτημα, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κα Έλενα Κανταράκη, μιλώντας στον xiakoslaos.gr, τόνισε ότι «στα πλαίσια της κοινωνικής αυτής δράσης με το πρόγραμμα «Κοινωνία και Υγεία», το Νοσοκομείο συνδράμει, παρέχοντας για λίγες ώρες γιατρό στον Οίκο Ναύτου για συνταγογραφήσεις. Στην αρχή έχουν ξεκινήσει ορισμένοι αγροτικοί γιατροί, αργότερα όμως θα αναλάβει ένας ειδικευμένος ιατρός, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ναυτικών».

Όπως σημείωσε η κα Κανταράκη, το μέτρο αυτό, εφαρμόστηκε παράλληλα, με στόχο την αποσυμφόρηση των τακτικών ιατρείων. «Μετρήσαμε τον κόσμο τον οποίο έρχεται στα τακτικά ιατρεία και είδαμε ότι πρέπει να αποσυμφορηθεί, καθώς λειτουργεί παράλληλα το εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο η προσέλευση του κόσμου έχει αυξηθεί τελευταία. Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της δράσης αποφασίστηκε να πηγαίνει ιατρός και στον Οίκο Ναύτου, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων που εξυπηρετούνταν στο Νοσοκομείο, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό και υλοποιώντας παράλληλα το δίκαιο αίτημά τους».

Τέλος, το ιατρείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα είναι 09:00-13:00. Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να καλούν τηλεφωνικά στον Οίκο Ναύτου, προκειμένου να κλείσουν το επιθυμητό ραντεβού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement