Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη
Από σήμερα νωρίς το πρωί (19/11) έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την εορτή των Ένοπλων Δυνάμεων, με τα συνεργεία του Δήμο Χίου να βάζουν τις τελευταίες πινελιές.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα τιμήσει με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Ειδικότερα, την Κυριακή (21/11) και ώρα 8:00 π.μ. θα γίνει έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Κεντρική Πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα» με τη συμμετοχή του στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας.
Στις 10:30 π.μ. θα ακολουθήσει η τέλεση της δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα αναγνωστεί επίκαιρη ομιλία από τον Αντισυνταγματάρχη Υλικού Πολέμου, κ. Αντύπα Τερζόπουλο, εντός του Ναού.
Έπειτα, στις 11:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων στην οδό Δημοκρατίας στο προσκύνημα «Ηρώο των Πεσόντων», ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 4.40 μ.μ. με την υποστολή της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία «Βουνακίου» με τη συμμετοχή του στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε..
