Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Έρωτος Εγκώμιον»: Μία ξεχωριστή θεατρική παράσταση μέσα από έξι ιστορίες έρωτα

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Ο κύκλος θεάτρου «Θεατροποιοί Χίου» παρουσίασαν στα τοπικά μέσα την πρώτη θεατρική παράσταση εφαρμογής «Έρωτος Εγκώμιον», η οποία θα ανέβει το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στις 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χίου  «Ομήρειο».

Όπως δήλωσε, ο κ. Σταύρος Σπυράκης είναι η πρώτη επίσημη παράσταση της ομάδας, η οποία τυγχάνει να είναι πραγματικά ξεχωριστή. «Πρόκειται για μία παράσταση εφαρμογής, στην οποία προσπαθήσαμε να δούμε τον λόγο, τα κινησιολογικά μοντέλα, αλλά και το τραγούδι μαζί με τους υπέροχους φωτισμούς».

Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση απαρτίζεται από έξι ιστορίες έρωτα. Σύμφωνα με τον κ. Σπυράκη, τα κείμενα επιλέχθηκαν έτσι ώστε να δει το κοινό τον έρωτα απ’ όλες τις πτυχές και τις διάφορες εκφάνσεις του: ο έρωτας που βρίσκεις και χάνεις, ο έρωτας της καθημερινότητας, της παράνοιας, των επιστολών, των αναμνήσεων και η λαχτάρα του έρωτα είναι τα κεντρικά σημεία αναφοράς της θεματολογίας της παράστασης.

Για πρώτη φορά και έπειτα από πολλά χρόνια. ο κ. Αλέξανδρος Πολιτάκης επιστρέφει στη Χίο, αναλαμβάνοντας το κομμάτι του φωτισμού της θεατρικής παράστασης. «Είναι ένα νέο παιδί με όραμα. Με τον Αλέξανδρο μάς συνδέει ο δάσκαλός μας, ο Δήμος Αβδελιώδης, καθώς για πρώτη φορά δύο μαθητές του συνεργάζονται στη Χίο. Οι νουθεσίες, τα οράματα και η διδασκαλία του συγκεκριμένου δασκάλου είναι ο φάρος της ομάδας μας», συμπλήρωσε ο κ. Σπυράκης.

Με τη σειρά του, ο κ. Αλέξανδρος Πολιτάκης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που έπειτα από αρκετό καιρό βρίσκεται στη σκηνή του Ομηρείου: «Είναι ο χώρος που για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το θέατρο όταν ήμουν μικρός. όταν ακούω τη λέξη θέατρο μού  έρχεται αμέσως, συνειρμικά στο μυαλό η εικόνα αυτής της σκηνής».

Κλείνοντας, η κα Κική Βαγιάνου, αν και το πιο νέο μέλος της ομάδας, ανέλαβε μαζί με την κα Δήμητρα Σύκα-Λεριώτη δύο αλληλεπιδραστικά ποιήματα της Κικής Δημουλά, τα οποία δραματοποιούν εστιάζοντας σε μία πλευρά του έρωτα. «Στου πιο φευγάτου, παρανοϊκού, ακραίου, καταλυτικού έως και καταστροφικού», επεσήμανε η κα Βαγιάνου.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι με εθελοντική συνεισφορά και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια. Ο καθένας θα πρέπει να φέρει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή μοριακό, rapid test 48ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Νίκος Ξανθόπουλος: Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τον θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου και η εγγονή του, η Ελένη Ξανθοπούλου, ένα από τα τέσσερα εγγόνια του ράγισε...

ΕΘΝΙΚΑ

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Για άλλη μια...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μέ εὐλάβεια ἐτίμησε ἡ ἐκπαιδευτική κοινότητα τῆς Χίου τήν ἑορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν. ὉΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μᾶρκος ἐτέλεσε τήν Θεία...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ἐν Χίῳ καί ἐν τῷ Γραφείῳ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Εὐαγγελιστρίας, πόλεως Χίου, σήμερον  τήν  25ην Ἰανουαρίου  2023  μ.Χ., ἡμέραν Τετάρτην καί  ὣραν 12ην μεσημβρινήν,...