Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη
O Δήμος Χίου το πρωί της Τρίτης (9/11) προχώρησε σε περαιτέρω διαγραμμίσεις για την οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης των ταξί, στο κέντρο της πόλης της Χίου και συγκεκριμένα, στα σημεία σημαντικής προσέλκυσης μετακινήσεων, όπως είναι αυτό στην κεντρική πλατεία «Βουνακίου».
Με τον διαχωρισμό των λωρίδων σε έντονο κίτρινο χρώμα, το κάθε ταξί βλέπει ξεκάθαρα το σημείο που πρέπει να σταθμεύσει το όχημά του, καθώς και την απόσταση που οφείλει να κρατήσει από τον μπροστινό του. Επιπλέον, γίνεται πιο φανερή η απαγόρευση στάθμευσης άλλων οχημάτων σε αυτόν τον χώρο.
Η οριοθέτηση χώρων στάθμευσης για τα ταξί στην πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα» είναι απαραίτητη τόσο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη στάθμευση των συγκεκριμένων οχημάτων, χωρίς συνωστισμό στο οδικό δίκτυο της πόλης, όσο και για την ασφάλεια των άλλων χρηστών.
