Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ στηρίζει την 48ωρη Πανελλαδική απεργία

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ στηρίζει την 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 10 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ. έως 12 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ., με προοπτική κλιμάκωσης που ομόφωνα αποφάσισαν τα εν ενεργεία Ναυτεργατικά Σωματεία, ως έσχατο μέσο προστασίας των δικαιωμάτων και προώθησης της επίλυσης των προβλημάτων τους.
Η εργοδοτική πλευρά, ακολουθώντας τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναυτεργάτες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Με περισσή προκλητικότητα «αγνοεί» το πραγματικό γεγονός ότι οι αποδοχές των Ναυτεργατών παραμένουν καθηλωμένες παρά τη γνωστή σε όλους συνεχή αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης και των εν γένει υπηρεσιών, που πλήρως εξανεμίζουν τα εισοδήματα τους.
Είναι πράγματι προκλητικό να προβάλουν στις διαπραγματεύσεις μείωση των εσόδων τους (των κερδών τους δηλαδή) όταν έχουν λάβει πλουσιοπάροχες οικονομικές ενισχύσεις από την Πολιτεία και η κίνηση των πλοίων σαφώς και έχει αυξηθεί. Και παρ’ όλα αυτά, ανερυθρίαστα, διατείνονται ότι δήθεν έχουν πληγεί και καταστρέφονται τα μέγιστα από τον κορονοϊό. Αν πράγματι συμβαίνει αυτό,… που δεν είναι όμως αλήθεια,….τότε τι να πούνε και οι Ναυτεργάτες;;;!!!»
Η ανεργία καλπάζει και δυστυχώς δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την ουσιαστική ανάκαμψη της και την ανακούφιση των άνεργων Ναυτεργατών.
Τα αδιέξοδα δεν τα προκαλούν οι Ναυτεργάτες, Τα αδιέξοδα προκαλούνται και γιγαντώνονται καθημερινά από την άκαμπτη και ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας και την μονόπλευρη και «μυωπική» στάση της Πολιτείας η οποία πιστεύει ότι ενισχύοντας και χρηματοδοτώντας την εργοδοσία βοηθά ταυτόχρονα και εμάς τους Ναυτικούς.
Μέγιστο λάθος όμως. Όσα περισσότερα τους δίνει τόσο περισσότερα ζητούν. Και ας εξαφανιστούν οι Έλληνες Ναυτεργάτες!!!
Από την άλλη, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και διαμαρτυρίες όλων των Ναυτεργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων, και τις αντίστοιχες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, σχετικά με τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία και απόμαχοι Ναυτεργάτες, στο ΚΕΣΕΝ, στο ΓΕΝΕ, στα Μητρώα, στα Σωστικά Μέσα, στον Οίκο του Ναύτη και στο ΝΑΤ(ΕΦΚΑ/ΝΑΤ), όχι μόνο δεν επιλύονται και δεν βελτιώνονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά με αποκορύφωμα τον καταιγισμό σειράς πρόσθετων αντεργατικών νόμων και την εξακολούθηση εφαρμογής του ναυτοκτόνου νόμου 4150/2013 για τις μειωμένες ειδικές συνθέσεις στα ακτοπλοϊκά και επιβατηγά/μεσογειακά πλοία, του Ν. 4714/2020, που επεμβαίνει στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των σωματείων μας, του Ν. 4770/2021, με τον οποίο μειώνονται χαριστικά και στην κυριολεξία μηδενίζονται τα πρόστιμα για τις παραβάσεις της ναυτεργατικής νομοθεσίας σχετικά με την υπεραπασχόληση των Ναυτικών μας και του Ν. 4808/2021, που στην κυριολεξία αποτελεί σκούπα των απεργιακών αγώνων.
Οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο υπουργός Ναυτιλίας, συντεταγμένα επιτίθενται σε βάρος των ναυτεργατών, για να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων συνθήκες της παγκόσμιας ναυτιλίας όπως επικαλέστηκε πρόσφατα ο υπουργός, δηλαδή, την απαίτηση των εφοπλιστών για την εφαρμογή των «διεθνών κρατούντων», που σημαίνει φτηνός ναυτεργάτης, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.
Χαρακτηριστική είναι και η επαναφορά της επαίσχυντης τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 14 Οκτώβρη, που δίνει το δικαίωμα στους εφοπλιστές στα ποντοπόρα υπό ελληνική σημαία καράβια, να μην εφαρμόζουν ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση στο σύνολο των ναυτεργατών.
Στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία, οι Ναυτεργάτες αγωνίζονται για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, για τον επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, για τα προβλήματα σε κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, στην Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, και για την ναυτική εκπαίδευση που είναι ένα μεγάλο και σοβαρό ζήτημα.
Κάτω τα χέρια από τους Ναυτεργάτες και τα κεκτημένα τους, «ΟΧΙ» στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση των Συνταξιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement