Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

ΦΟΒ – ΒΑΟΛ: Το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής – Σημαντικά λάθη διαιτησίας δήλωσαν προπονητές και παίκτες

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Το απόγευμα της Κυριάκης (24/10) ο xiakoslaos.gr βρέθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Χίου για να παρακολουθήσει τον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς της Γ΄ Εθνικής μεταξύ των ομάδων ΦΟΒ – ΒΑΟΛ. Ένας πραγματικός αγώνας ντέρμπι, που κρίθηκε στην παράταση τελικά των 5 λεπτών, κρατώντας σε αγωνία τους φιλάθλους.

Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα πρωταγωνιστικό ρόλο στον πίνακα του σκορ είχε η ομάδα του ΦΟΒ, με προπονητή τον κ. Κώστα Αμέντα. Ωστόσο, η ομάδα του ΒΑΟΛ με προπονητή τον κ. Παντελή Βούλικα, έκανε τη μεγάλη ανατροπή φέρνοντας στο τέταρτο ημίχρονο ισοπαλία 77-77.

Στην παράταση διαρκείας πέντε λεπτών και οι δύο ομάδες έβαλαν τα δυνατά τους με το τελικό σκορ να βγαίνει 85-86 υπέρ του ΒΑΟΛ.

Διαιτητές Αγώνα: Καραμπιτσάκος – Τσάλας

Ημίχρονα Αγώνα: 28-14, 45-32, 59-52, 77-77, 85-86

ΦΟΒ (Αμέντας – Εσκίδης): Λεγάτος, Σφηκάκης, Κιρκινέζης, Φίλος, Παπαγεωργίου, Λαμπρινούδης, Πατελίδας, Αγγελίδης, Χατζηλάμπρου, Καγιαμαρίδης, Ντιφαντής, Τσίγγας.

ΒΑΟΛ  (Βούλικας – Συμιακάκης): Κουτσαντωνάκης, Σαμιώτης, Σουλίκας, Ανδρουλάκης,  Τσουρής, Μαλούκος, Βούλικας, Πορτελάνος, Σπάρταλης, Ουλουσίδης, Κουϊμτζής, Τροβάς.

Παρακάτω θα δείτε σε αποκλειστική μετάδοση του «Χιακός Λαός» συνεντεύξεις τόσο των προπονητών των δύο ομάδων, όσο και των παικτών τους. Άραγε ποια τα λάθη, τα παράπονα και πώς έκριναν οι δύο ομάδες τη διαιτησία;

«Ξέρουμε ότι πάντα τα παιχνίδια μας με τον ΦΟΒ είναι σε αυτό το επίπεδο» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας του ΒΑΟΛ, κ. Βούλικας. Όπως ανέφερε, η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη, καθώς υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί, σε αντίθεση με τον ΦΟΒ που έχει προετοιμαστεί περισσότερο, λόγω του ότι είχε την ευκαιρία να παίξει πιο πολλούς φιλικούς αγώνες.

Ένα παιχνίδι που ο ίδιος περίμενε από την αρχή δυνατό, χωρίς όμως να πιστεύει ότι η ομάδα του θα μπορούσε να ξεφύγει στα πρώτα ημίχρονα με τόση μεγάλη διαφορά σκορ. Ωστόσο, προς το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της παράτασης αντέδρασαν τόσο ώστε τελικά να πάρουν τη νίκη με διαφορά ενός μόνο βαθμού (85-86): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΦΟΒ, ήταν πάρα πολύ καλοί».

Τα δύο τρία στοιχεία που θα άλλαζε ο κ. Βούλικας για να τελειοποιήσει το παιχνίδι είναι η διαμόρφωση ολόκληρης  της ομάδας. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι σημαντικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στο αμυντικό κομμάτι, ενώ στην επίθεση πρέπει να βγαίνει ακριβώς το πλάνο, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί. «Πρέπει να βάλουμε μυαλό προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, όπως κάνουμε κάθε χρόνο», υπογράμμισε.

Οι συνέπειές της πανδημίας του Covid-19 είναι και ήταν φανερές σε κάθε τομέα, έτσι και στους χώρους του αθλητισμού και στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Μπάσκετ των κατηγοριών της Γ’ Εθνικής. Φυσικά, η χρονιά αυτή έφερε αλλαγές στις ισορροπίες και στο πρόγραμμα των παικτών της ομάδας του ΒΑΟΛ, έπειτα από τόσους μήνες αποχής από το γήπεδο.

«Έχει επηρεαστεί η ψυχολογική κατάσταση των παικτών, μιας που έχουν να παίξουν ένα χρόνο. Φάνηκε ότι δεν έχουμε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα, γιατί τα παιχνίδια που έρχονται είναι πολύ κομβικά για τους στόχους της ομάδας», συμπληρώνοντας ότι η ατυχίες από τους τραυματισμούς είναι ένας βασικός λόγος που δεν τους αφήνει να ορθοποδήσουν.

Δεν αξίζαμε τέτοια διαιτησία δήλωσαν και οι δύο προπονητές, κ. Βουλικάς (ΒΑΟΛ) και κ. Αμέντας (ΦΟΒ)

Όσον αφορά τη διαιτησία του αγώνα, οι δύο προπονητές θεωρούν ότι δεν ήταν αντάξια λόγω απειρίας, με αποτέλεσμα να μην ανταποκριθεί σε κανένα σημείο στην ποιότητα του παιχνιδιού που έδειξαν οι δύο ομάδες. Πολλά και λάθος σφυρίγματα, αρκετές τεχνικές ποινές.

Με τη σειρά του ο προπονητής της ομάδας του ΦΟΒ, κ. Κώστας Αμέντας, επεσήμανε ότι για να τελειοποιηθεί ο αγώνας θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική διαιτησία: «Πολλά λάθη σε βασικά σημεία του αγώνα και σφυρίγματα για φάουλ που εντός 15 λεπτών έθεσαν εκτός παιχνιδιού τρεις παίκτες», τονίζοντας ότι η ομάδα του ΒΑΟΛ είχε πιο πλεονεκτική θέση στο κομμάτι αυτό, καθώς έπαιρναν πολύ πιο εύκολα φάουλ.

Σύμφωνα με τον κ. Αμέντα, το παιχνίδι ανήκε στην ομάδα του ΦΟΒ, αφού από το πρώτο κιόλας ημίχρονο η ομάδα του πίεσε αρκετά τους αντιπάλους, αφήνοντας τους πίσω με διαφορά αρκετών πόντων στο σκορ. «Από τα 45 λεπτά που παίχτηκε παιχνίδι, τα 43΄ ήμασταν καλύτεροι. Δυστυχώς, χάσαμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, πάμε παρακάτω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους παίκτες μου. Αν είχαμε καλύτερη διαιτησία θα κερδίζαμε σίγουρα. Στόχος μας είναι να φέρνουμε μόνο νίκες», σημειώνοντας ότι η ομάδα του δεν υπέστη κάποιον σοβαρό τραυματισμό και αυτό οφείλεται στην σωστή προετοιμασία που έκαναν από τα μέσα του Αυγούστου.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι και οι δύο ομάδες κατάφεραν να προσδώσουν ένα πολύ ωραίο θέαμα στο Χιώτικο κοινό που παρακολουθούσε το ματς. Ένας αγώνας με αγωνία, ένταση και τον κόσμο να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα καθόλη τη διάρκειά του.

Ο αρχηγός της ομάδας ΦΟΒ, Σταμάτης Λεγάτος, ανέφερε χαρακτηρίστηκα ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. «Στο τελευταίο σουτ πάντα κερδίζει ο πιο τυχερός και όχι ο πιο ικανός. Παρόλα αυτά, εμείς δεν καταφέραμε να φύγουμε νικητές. Προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι, δεν θέλω να εστιάσω στα όποια διαιτητικά λάθη μπορεί να υπήρξαν. Θέλω να δούμε τα δικά μας λάθη πρώτα και να γίνουμε καλύτεροι», υπενθυμίζοντας ότι στον αθλητισμό πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει.

Σημαντικές ήταν οι συμβουλές που έδωσε ο κ. Αμεντας στην ομάδα του ΦΟΒ, λέγοντας τους να παίξουν καλή άμυνα και να έχουν καθαρό μυαλό στο επιθετικό κομμάτι. «Είμαστε νέα ομάδα στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε σε πρώτη φάση να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσίαση», κατέληξε ο Σταμάτης Λεγάτος.

Τέλος, ο υπαρχηγός της ομάδας του ΒΑΟΛ, Γιάννης Σαμιώτης, δήλωσε ότι η ομάδα του ΦΟΒ μπήκε πολύ καλυτέρα στο παιχνίδι: «Μας πήρε χρόνο να βρούμε τα πατήματά μας, αλλά καταφέραμε να κάνουμε μία μεγάλη ανατροπή», υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα είναι  φτιαγμένη ο ένας για τον άλλο κι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που πείσμωσαν και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη διάρκεια του αγώνα ο προπονητής του ΒΑΟΛ έδωσε τη συμβουλή στους παίκτες του να μπουν σοβαροί: «Μπήκαμε αγχωμένοι, με αποτέλεσμα να μείνουμε πολύ  πίσω στο σκορ, όμως στο ημίχρονο ξυπνήσαμε», κλείνοντας ότι κάθε χρονιά σαν ομάδα κοιτάζουν το κάθε ματς ξεχωριστά, γι’ αυτό κι ο επόμενός τους στόχος είναι να κερδίσουν τον Τελεθριακό την ερχόμενη εβδομάδα στο γήπεδό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

Advertisement