Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ψάχνουν λύση οι επιχειρηματίες εστίασης για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου, κ. Κωνσταντίνος Βεζέρης, αναφέρθηκε στη συνάντηση που έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν με τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ειδικότερα, τόνισε πως επίκεντρο της συζήτησης ήταν η επικρατούσα κατάσταση για την εστίαση έπειτα από τη δύσκολη περίοδο των αυστηρών υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και τα νέα δεδομένα που αφορούν τον κλάδο εν όψει και της χειμερινής περιόδου.

Παράλληλα, μίλησαν για τους κοινόχρηστους χώρους στα εσωτερικά καταστήματα της πόλης, πέρα της παραλίας, που βρίσκονται στον Κήπο της Χίου και στην Απλωταριά, αλλά και για τα ανταποδοτικά τέλη που έρχονται μέσω της ΔΕΗ, τις εκπτώσεις που θα λάβουν ανάλογα το χρονικό διάστημα που έχουν δουλέψει.

«Όπως ενημερωθήκαμε για το 2022 τα ανταποδοτικά τέλη θα έρθουν ως αναδρομικά ή ως συμψηφισμοί και εκπτώσεις, τις οποίες θα ανταπεξέλθουν με βάση των ημερών που ήταν κλειστό το κάθε κατάστημα. Έτσι, ο καθένας θα πληρώσει αυτό που του αναλογεί», συμπλήρωσε.

Εκτός των παραπάνω θεμάτων τέθηκε και το ζήτημα πώς οι επαγγελματίες της εστίασης θα το διαχειριστούν την προσέλευση ανεμβολίαστων πελατών στους εξωτερικούς χώρους φέτος τον χειμώνα, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα κινηθούμε. Θα δούμε πώς μπορεί ένας μηχανικός  να βγάλει νόμιμα ένα σχέδιο προκειμένου να το έχουν όλοι», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

Advertisement