Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Συμβολική πράξη φιλίας – αγάπης από τους μαθητές του Βερολίνου και του Μουσικού Σχολείου

Τα δέντρα αποτελούν ένα από μεγαλύτερα εφόδια της φύσης. Η αξία τους είναι τόσο σημαντική που η παρουσία τους καθορίζει την ίδια την λειτουργίας του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στα πλαίσια του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, οι μικροί μαθητές από το Βερολίνο και το Μουσικό Σχολείο φύτεψαν σκίνους, περνώντας ένα μήνυμα που συμβολίζει τη φιλία μεταξύ τους.

Βαθιά συγκινημένος με την πράξη αυτή ο  Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, επισήμανε το νόημα της φιλίας και της αγάπης:

«Αγαπητοί μαθητές και συνάδελφοι,

Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι μαζί σας για την δεντροφύτευση του σκίνου που συμβολίζει την φιλία, την αγάπη και την συνεργασία μεταξύ των σχολείων μας.

Η Φιλία λοιπόν είναι το ουσιαστικό του ρήματος «φιλώ» που σημαίνει «αγαπώ». Κατά την αρχαία και πρώτη ερμηνεία της λέξης, Φιλία είναι η Αγάπη. «Φίλος» στα αρχαία ελληνικά είναι ο αγαπημένος, αυτός δηλαδή που βρίσκεται πολύ κοντά στην ψυχή μας.

Φιλία σήμαινε να μοιράζεσαι ιδέες, σκέψεις, ανάγκες, αισθήματα, όνειρα, αξίες, χρόνο, αντικείμενα. Μάλιστα, μαζί με τη Γενναιότητα, τη Σοφία και την Αγάπη θεωρούνταν μία εκ των τεσσάρων μεγάλων αρετών.

Εμείς οι Έλληνες, ως φορείς και συνεχιστές μιας σπουδαίας πνευματικής κληρονομιάς, στην οποία στηρίχθηκε όλος ο δυτικός τρόπος σκέψης, οφείλουμε να γνωρίζουμε τα μονοπάτια με τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι χάραξαν αυτή τη διαδρομή.

Τη φιλία, τη θεωρούμε ακόμη και σήμερα ως ακριβό δώρο.

Και αυτό είναι ΕΠΙΛΟΓΗ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και Διευθυντές των δύο σχολείων!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement