Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Ο xiakoslaos.gr στα εγκαίνια των νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων του παιδικού χωριού  “Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίο”

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Ο xiakoslaos.gr βρέθηκε το Σάββατο 9/10, στο παιδικό χωριό της “Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου”, στο Αίπος της Χίου, με αφορμή  τους 32ους  Αιγαιοπελαγίτικους  Αγώνες  Στίβου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σχετική εκδήλωση και γεύμα τιμής.

Η Περιφέρεια ΒΑ  με  αισθήματα εκτίμησης και αναγνώρισης  προς το πρόσωπο του   Πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, εμπνευστή και ιδρυτή της   «Κιβωτού του Κόσμου» πραγματοποίησε εκδήλωση-γεύμα για να τιμήσει το κοινωνικής προσφοράς έργο της  “Κιβωτού,” της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο  Αιγαίο.

«Μία εκδήλωση ώστε να δει η χώρα τι γίνεται σε αυτήν την εγκατάσταση, το νησί που κατέκτησε όλους τους ωκεανούς. Προτρέπουμε με τον τρόπο μας όλοι να βοηθήσουν το έργο που πραγματοποιείται στην Κιβωτό», αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και συνεχίζει λέγοντας ότι η επόμενοι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Λήμνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν και τα εγκαίνια  των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος  που υλοποιήθηκαν με την βοήθεια της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, καθώς και ιδιωτικών χορηγιών και θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά  και ως έδρα της ποδοσφαιρικής  ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Ευρωβουλευτής κ. Θοδωρής Ζαγοράκης,  η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών μας, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, Ολυμπιονίκες και Παρολυμπιονίκες των νησιών μας, όπως ο Κώστας Κεντέρης, ο Στράτος Νικολαίδης, η Κέλλυ Λουφάκη, ο Παντελής Καλόγερος και ο Παναγιώτης Μαγδανής. Επιπλέον,  μέλη της θρυλικής ομάδας του EURO 2004 Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης, αλλά και παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα,  αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος και δημοφιλής παρουσιάστρια  κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία με τη σειρά της ανάγνωσε το απόσπασμα από την επιστολή του έστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και συνεχάρη τους χορηγούς, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου που προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους, ενισχύοντας το έργο της Κιβωτού και διοργανώνοντας μία τόσο μεγάλη εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε τη σημαντικότητα μίας τέτοιας εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, τόνισε στα παιδιά της Κιβωτού ότι η επόμενη μέρα γι’ αυτά θα είναι σίγουρα ακόμα καλύτερη.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί, στο πλευρό του Πατέρα Αντώνιο. Δεν είναι μόνο οι νέες υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά το περιεχόμενο και το νόημα της ζωής που θα το δουλέψουμε μαζί. Μία τέτοια διοργάνωση μας γεμίζει μεγάλη χαρά. Βρισκόμαστε σε ένα νησί που έχει να δώσει στα παιδιά μεγάλο πλούτο, νέες θέσεις εργασίας και ένα μέλλον καλύτερο», υπογράμμισε.

«Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τα νησιά μας. Πιο σημαντικό, όμως, για εμάς είναι να το ευχαριστηθούν οι συμμετέχοντες» λέει η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κα Σοφία Σακοράφα συμπληρώνοντας ότι ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτείνει να ενταχθεί η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίο στο κανονικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου της Αθήνας, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ευρωβουλευτής, κ. Θοδωρής Ζαγοράκης σημειώνοντας την αξία του εθελοντισμού. «Με χαροποιεί που βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα και του πρώην ποδοσφαιριστή, μαζί με τους παλιούς συμπαίκτες μου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε ότι έχει να κάνει με τα παιδιά».

Στην εκδήλωση παρόλο που δεν κατάφερε λόγω υποχρεώσεων να παρευρεθεί ο “πρέσβης της κιβωτού του κόσμου” κ. Πάνος Μουζουράκης, δημιούργησε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο βίντεο στο οποίο τραγουδάει ο ίδιος, αφιερώνοντας το στα παιδιά, τους καλεσμένους και τους χορηγούς και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα πραγματοποιήσει συναυλία στη Χίο για να επανορθώσει για την απουσία του.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου από τα παιδιά της Κιβωτού και με μουσική γεμάτη χαρά, αισιοδοξία για να τιμήσουν τους καλεσμένους και για να ευχαριστήσουν τα ίδια με τη σειρά τους αυτή την πολύτιμη προσφορά.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement