Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Αγώνας Ψυχής»: Φιλικός αγώνας μπάσκετ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία γιορτάζει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο «ΑΙΓΕΑΣ», διοργανώνει φιλικό αγώνα μπάσκετ. 

Η  γυναικεία ομάδα του Α.Σ. «ΑΙΓΕΑΣ», που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία θα αναμετρηθεί με τη Μεικτή Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ Χίου, με μοναδικό σκοπό να «νικήσει» η ενημέρωση για τη φροντίδα της ψυχικής μας υγείας!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12.00-15.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου.

Δωρεάν είσοδος. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ’ όσο νομίζουμε. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει να τερματιστεί το στίγμα και οι διακρίσεις σε βάρος ατόμων που έρχονται αντιμέτωπα με ψυχοκοινωνικά ζητήματα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η κινητοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

Οι ψυχικές δυσκολίες δεν είναι σπάνιες ,δεν είναι ανίατες, δεν είναι κολλητικές και οι άνθρωποι που νοσούν από αυτές δεν είναι επικίνδυνοι.

Σύγχρονες και επίσημες έρευνες σπάνε το μύθο αυτόν που χρόνια βαραίνει την ψυχική νόσο και τη στιγματίζει ανεπανόρθωτα, φανερώνοντας ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούνται ψυχιατρικά δεν είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τους υγιείς. Χρειάζονται αποδοχή από το περιβάλλον και την πολύτιμη βοήθεια του ειδικού για την άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων, έτσι ώστε να αποτελούν ξανά ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας με ίσες ευκαιρίες που ο καθένας μας δικαιούται!

Ραντεβού στο γήπεδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement