Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Με τις καλύτερες εντυπώσεις η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο «Σκυλίτσειο»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου με αφορμή το πρόβλημα της πανδημίας του Covid-19, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, οργανώνει παράλληλες δραστηριότητες – και εκδηλώσεις στη Χίο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, την ανάπτυξη του προβληματισμού περί του ζητήματος αυτού, καθώς και τη βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/09) επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός, παρουσία της Διευθύντριας του ΓΝ, κα Ελένη Κανταράκη.

Συγκεκριμένα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι το Νοσοκομείο της Χίου το έχει επισκεφθεί και παλαιότερα. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που έχει μεγάλη εκτίμηση από τους κατοίκους του νησιού, άλλα και από την ίδια.

«Έχει καλό νοσηλευτικό προσωπικό, κλίμα καλής συνεργασίας και έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπάρχουν πράγματα που θα συνεχίσουν να γίνονται, όπως η καινούργια πτέρυγα που τελειώνει, καθώς θα δοθεί έμφαση και στις ανάγκες του προσωπικού», τονίζοντας ότι το νοσοκομείο έχει καλή τύχη μιας και υπάρχουν χορηγοί από το νησί.

Όσον αφορά την Παιδιατρική Κλινική, η κα Γκάγκα επεσήμανε ότι υπάρχει ένα γενικό πλάνο από το Υπουργείο Υγείας. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τα παιδιά που νοσηλεύονται είναι λίγα.

«Παρακολουθούμε παρά πολύ προσεκτικά την επιδημιολογική επιτήρηση και από το Υπουργείο Υγείας υπάρχει ένα μεγάλο πλάνο για όλη την Ελλάδα για την ανάπτυξη περισσότερων παιδιατρικών κλινών και ΜΕΘ», συμπληρώνοντας ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Διοικήσεις των ΥΠΕ, καθώς και με όλους τους συναδέλφους για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να στελεχωθεί με ένα πρόγραμμα πανδημίας. «Η στελέχωση ενός συστήματος μόνιμα γίνεται για τις με έναν ορίζοντα για τις μόνιμες ανάγκες. Στην πανδημία υπήρχε επιπλέον προσωπικό και τα πράγματα λειτούργησαν αποτελεσματικά».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου με στάση εργασίας από τις 12:00-14:00 υποδέχθηκε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα και συζήτησαν για το ζήτημα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την περίθαλψη  πολιτών του νησιού.

Όπως δήλωσαν, πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα, το οποίο αφορά όλους. Βασικά τους αιτήματα ήταν η ενίσχυση των δομών υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, διαμόρφωση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου Χίου που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και τέλος άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement