Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Σύσταση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων από τη Φιλαρμονική του Δήμου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χίου εγκαινιάζει τη λειτουργία της Συμφωνική Ορχήστρας Νέων, και καλεί όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή. Όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της, στη Συμφωνική Ορχήστρα μπορούν να ενταχθούν παιδιά και νέοι που μαθαίνουν πνευστά, έγχορδα ή κρουστά όργανα, χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση το προχωρημένο επίπεδο.

Σκοπός είναι τα παιδιά και οι νέοι να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική και τα οφέλη της, ευχάριστα, μέσα από τη συμμετοχή τους σ’ένα μουσικό σύνολο. Δουλεύοντας ομαδικά, μαθαίνοντας παράλληλα το ρόλο του οργάνου τους στην ορχήστρα, χτίζοντας βήμα βήμα μια δομημένη ομάδα.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή, που θα έχουμε μαζί μας την καταξιωμένη μαέστρο μεγάλων ορχηστρών της Ελλάδος και του εξωτερικού Φαίδρα Γιαννέλου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσεων για τα παιδιά μας!», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της.

Για την ένταξη στην ορχήστρα δεν απαιτείται υψηλό επίπεδο μουσικών γνώσεων.

Πληροφορίες: 2271350047 & 6992270237

ΦΑΙΔΡΑ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Φαίδρα Γιαννέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Είναι αριστούχα απόφοιτος του προπτυχιακού αλλά και του μεταπτυχιακού προγράμματος στη “Διεύθυνση Ορχήστρας” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Μίλτο Λογιάδη. Το 2012, ανακηρύχθηκε Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.
Έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες σε Η.Π.Α., Χιλή, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης μαέστρους όπως: Bernard Haitink, Kurt Masur, Jorma Panula, Péter Eötvös, Benjamin Zander, Neeme Järvi και πολλούς άλλους.
Είναι προσκεκλημένη μαέστρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ., της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και των συνόλων Kyklos Ensemble και Canadian Brass.
Το 2013, κέρδισε το δεύτερο βραβείο (ελλείψει πρώτου) στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μαέστρων “Σόλων Μιχαηλίδης”, ο οποίος διοργανώθηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Το 2017, συνεργάστηκε ως καλλιτεχνική διευθύντρια με την Sistema Europe Youth Orchestra στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ για την περίοδο 2017-2018 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια της Ορχήστρας Νέων του Sistema Greece.
Για την περίοδο 2017-2018 συνεργάστηκε με το Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και για την περίοδο 2019-2020 υπήρξε μέλος του διεθνούς προγράμματος Global Leaders, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με εννέα κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α., αποκτώντας έναν καινοτόμο μεταπτυχιακό τίτλο στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την πολιτιστική διαχείριση. Τέλος, διδάσκει Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου και στο Ωδείο ΑΡ στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι μαέστρος της χορωδίας Choremus από το 2017 και της Χορωδίας Χίου από το 2020. Τον Σεπτέμβριο του 2021 διορίστηκε στο Μουσικό Σχολείο Χίου στην ειδίκευση της “Διεύθυνσης Ορχήστρας”.

Faidra Giannelou Official

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement