Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα BMW Σειρά 5 προσφέρει θέαμα ακόμα και χωρίς οδηγό

Κλείνοντας τη χρονιά, η BMW κάλεσε πολλά μέσα ενημέρωσης στον Αυστριακό παγετώνα και συγκεκριμένα στο Σόλντεν, για το Innovation@Summit. Εκτός από την ολοκαίνουργια BMW Σειρά 5, το απόλυτο highlight της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των καινοτόμων εξελίξεων στους τομείς του Driverless @Development, της τεχνητής νοημοσύνης και της εξαιρετικά αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια των test drives σε χειμερινές συνθήκες, το κομψό business sedan της BMW και τα οχήματα Driverless @Development επέδειξαν τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά τους αρκετές φορές. Η βέλτιστη συνεργασία των συστημάτων κίνησης και πλαισίου αποτελεί προϋπόθεση για την εξαιρετική συμπεριφορά της BMW Σειράς 5 στις χειμερινές δοκιμές.

Στη νέα BMW Σειρά 5, το σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας (DSC-Dynamic Stability Control) και ολίσθησης των τροχών με αισθητήρα ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα, καθώς και το σύστημα ελέγχου μετάδοσης κίνησης είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συντονίζονται και να αλληλοσυμπληρώνονται με ευελιξία σε κάθε οδηγική κατάσταση.

Όσο πιο απαιτητικές είναι οι συνθήκες, τόσο περισσότερο η αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή της νέας BMW Σειράς 5 Sedan εντυπωσιάζει με την ταχύτητα και την ακρίβεια των συστημάτων ελέγχου της συνδυάζοντας αρμονικά τη βέλτιστη πρόσφυση κατά την εκκίνηση με την ανώτερη οδηγική ευστάθεια στις στροφές ή στο φρενάρισμα. Χαρακτηριστικό που είναι μοναδικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Με τη νεότερη τεχνολογία κυψελών μπαταρίας και το ευφυές σύστημα ελέγχου διαχείρισης της θερμότητας, η τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, η οποία έχει εξελιχθεί περαιτέρω για τη νέα BMW i5, επιτρέπει μεγάλη αυτονομία και σύντομους χρόνους φόρτισης κατά τον ανεφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Το “Powered by Austrian Engineering”, το κέντρο ανάπτυξης που βρίσκεται στο Στέυρ της Αυστρίας, είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα του BMW Group. Το BMW Group εργάζεται από το 2002 για την αυτοματοποιημένη λειτουργία των οχημάτων με τα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Το καινοτόμο, νέο πρόγραμμα Driverless @Development αυξάνει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην ανάπτυξη νέων οχημάτων και τεχνολογιών. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων, μονότονων καταστάσεων οδήγησης ανακουφίζει τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων όταν δοκιμάζουν συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αυτοματοποιημένες λειτουργίες του οχήματος.

Η αυξημένη ταχύτητα ανάπτυξης και η βελτίωση της ποιότητας επιτυγχάνονται μέσω της καλύτερης αναπαραγωγιμότητας και της μείωσης της συχνότητας σφαλμάτων, για παράδειγμα κατά τη σύγκριση εξαρτημάτων. Ένα άλλο πλεονέκτημα του Driverless @Development είναι η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και η βελτίωση της υγείας των εργαζομένων της BMW χάρη στη μειωμένη σωματική και ψυχολογική πίεση.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement