Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Volvo EM90 είναι το πρώτο ηλεκτρικό premium MPV των Σουηδών

Το EM90 σηματοδοτεί την επέκταση της Volvo στην κατηγορία των πολυχρηστικών οχημάτων (MPV) που συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε πολλές περιοχές της Ασίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το EM90 ξεκινά αρχικά να διατίθεται στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Μετά την παρουσίαση του μικρού SUV των Σουηδών, του αμιγώς ηλεκτρικού EX30, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το EM90 αντιπροσωπεύει τη δεύτερη επέκταση της προϊοντικής τους γκάμας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με το EX30 όσο και το EM90 η Volvo θέλει να απευθυνθεί σε νέο κοινό, να καλύψει μεγαλύτερο εύρος της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων και να πετύχει αυξημένες πωλήσεις με μεγαλύτερη κερδοφορία.

Επιπλέον, το EM90 ισχυροποιεί τη δέσμευση της Volvo για τη μελλοντική αυτοκινητική βιωσιμότητα: να κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, η σουηδική εταιρεία του κινεζικού γίγαντα Geely θα παρουσιάσει την πλήρη της γκάμα νέων αμιγώς ηλεκτρικώναυτοκινήτων.

Με το EM90, φέρνουμε την κληρονομιά και την ηγετική θέση της Volvo Cars στην ασφάλεια, στη νέα συναρπαστική κατηγορία των ηλεκτρικών MPV”, δήλωσε ο Τζιμ Ρόουαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. “Το αυτοκίνητο μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη ζήτηση μιας νέας αγοράς την οποία δεν είχαμε εξερευνήσει στο παρελθόν και διευρύνει την απήχηση της μάρκας Volvo σε περισσότερους ανθρώπους”.

Παρότι η κατηγορία των MPV είναι νέα για τη Volvo, η ιδέα της πολυχρηστικότητας είναι κάθε άλλο παρά ξένη για εκείνη. Στην πραγματικότητα, το Volvo Duett του 1953 εξελίχθηκε ειδικά ως ένα πολυχρηστικό και ευρύχωρο αυτοκίνητο, πολλά χρόνια προτού να δημιουργηθεί επίσημα η κατηγορία των MPV.

Αποτελώντας μία σημαντική στιγμή στην πλούσια κληρονομιά της σουηδικής εταιρείας, το Duett γιορτάζει φέτος τα 70ά του γενέθλια και εξακολουθεί σήμερα να είναι περιζήτητο ανάμεσα στους συλλέκτες και τους φίλους της Volvo. Υπήρξε δημοφιλές τόσο για τις οικογένειες όσο και για τους επαγγελματίες στη Σκανδιναβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το Duett ενέπνευσε την παγκοσμίου φήμης σειρά των Volvo station wagon, ενώ αποτέλεσε εξίσου σημαντική πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της εταιρείας όταν ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο EM90.

Είτε επιθυμούσατε ένα πρακτικό επαγγελματικό αυτοκίνητο για την εργασία σας είτε ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο, στο οποίο θα μπορούσατε και να κοιμηθείτε στις διακοπές σας, υπήρχε μία έκδοση του Duett για να καλύψει μία ποικιλία από σενάρια. Εξ ου και το όνομα του, που σημαίνει “δύο αυτοκίνητα σε ένα”.

Το EM90, επιπλέον,αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στο αμιγώς ηλεκτρικό πορτφόλιο της Volvo και θα υποστηρίξει τη θέση της ως μίας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην κατηγορία των premium αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρόλο που η κατηγορία των premium MPV στην Κίνα είναι σήμερα σχετικά μικρή, είναι σημαντική. Και, στο πνεύμα του Duett, το premium MPV EM90 χρησιμεύει ως όχημα διπλού σκοπού για τους κατόχους του.

Όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται για οικογενειακά ταξίδια, χρησιμεύει ως μεταφορικό μέσο για εταιρικά στελέχη, προσφέροντας το πλέον άνετο εσωτερικό περιβάλλον για συναντήσεις και εταιρικές τηλεδιασκέψεις. Το Volvo EM90 διατίθεται αρχικά στην Κίνα, όπου είναι πλέον διαθέσιμο για προ-παραγγελίες.

[Δελτίο Τύπου]

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement