Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Alfa Romeo δεν είναι τυχαία στην κορυφή της εκτίμησης των petrolheads

Το πρόγραμμα “Alfa Romeo Classiche” είναι ένα σημαντικό όσο και ενδιαφέρον εγχείρημα για την μάρκα, σε όλες τις πτυχές του οποίου έχουν προσωπική ανάμιξη τα κορυφαία διοικητικά στελέχη της. Σκοπός του είναι να προστατεύσει και να αναδείξει τη ζηλευτή ιστορία της Alfa Romeo, η οποία περιλαμβάνει θρυλικά και όσο συναρπαστικά μοντέλα στα 113 χρόνια της πορείας της.

Στην κεφαλή της επιτροπής που πιστοποιεί τις υπηρεσίες του προγράμματος βρίσκονται ο CEO της Alfa Romeo, Ζαν- Φιλίπ Ιμπαρατό που είναι και επικεφαλής του τομέα κλασικών αυτοκινήτων, έχοντας την υποστήριξη του Μουσείου της Alfa Romeo. Το τελευταίο διατηρεί εξάλλου το πλήρες αρχείο με τα στοιχεία και τα τεχνικά έγγραφα των αυτοκινήτων που η επιτροπή καλείται να εξετάσει και να πιστοποιήσει.

Το πρόγραμμα δραστηριοποιείται σε τρεις κατευθύνσεις, μέσω αντίστοιχων διαδικασιών: Η πρώτη είναι η «Πιστοποίηση Προέλευσης» με την οποία η μάρκα επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω του αριθμού πλαισίου, να ανακαλύψει την πορεία όσων αυτοκινήτων έχουν παραχθεί από το 2016 και ύστερα. Πριν την πιστοποίηση επαληθεύεται σχολαστικά η εγκυρότητα των εγγράφων του κάθε αυτοκινήτου δια μέσου του αρχείου της εταιρείας.

Η δεύτερη ονομάζεται «Πιστοποίηση Γνησιότητας» και για την απόκτησή της κάθε αυτοκίνητο περνάει από μια πολύ αυστηρή διαδικασία επιθεώρησης και αξιολόγησης. Μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ελέγχει τη γνησιότητα του αυτοκινήτου και των επιμέρους εξαρτημάτων, καθώς και την άρτια λειτουργία των βασικών μηχανικών μερών πριν δώσει το πράσινο φως.

Η συγκεκριμένη διαδικασία λαμβάνει χώρα στα εργαστήρια του Mirafiori Officine Classiche, στο σπίτι του εκάστοτε πελάτη ή σε κάποιο από τα κέντρα Stellantis &You που βρίσκονται στην Ρώμη ή το Παλέρμο. Μεγάλη σημασία έχει επίσης η υπηρεσία “Restoration Service”, η οποία παρέχεται από την ίδια ομάδα που επιβλέπει τα κλασικά μοντέλα.

Οι τεχνικοί αναλαμβάνουν κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη εργασίες που αφορούν από απλή συντήρηση μέχρι και ολοκληρωμένη αποκατάσταση. Με άλλα λόγια από διάγνωση προβλημάτων, μέχρι ολική επισκευή μηχανικών μερών και αμαξώματος, συμπεριλαμβάνοντας βέβαια τον τελικό έλεγχο με δοκιμή στο δρόμο που εγγυάται το αποτέλεσμα.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Ακόμα και η σφαίρα δεν τόλμησε να τον χτυπήσει! Αν  για κάποιο λόγο είχε καταφέρει ο εκτελεστής να δολοφονήσει τον...

ΧΙΟΣ

Το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος», σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι και στην ιστορία του, με τίτλο «Κάτσε ν’...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σᾶς  γνωρίζουμε  ὅτι  ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπετειακῶν ἐκδηλώσεων γιά τήν συμπλήρωση 50 χρόνων ἀπό τήν εἰσβολή τῶν Τούρκων...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου της άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους στο εν θέματι ψηφιακό αποθετήριο από...

Advertisement