Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα νέα MINI “προσγειώθηκαν” στην Ελλάδα έχοντας “προίκα” ενδιαφέρουσες τιμές

Τα νέα MINI Cooper E και Countryman, ήταν τα “αστέρια” της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία της μάρκας, σε μια ευχάριστη εκδήλωση για τους φίλους της μάρκας που ήταν καλεσμένοι και αρκετοί από τους δημοσιογράφους του αυτοκινητιστικού τύπου της χώρας μας. Στην πορεία για τη μετάβαση της εταιρείας σε μάρκα με γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, τα δύο νέα μοντέλα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο, η κυκλική οθόνη πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό, που αποτελεί και ένα είδος “φόρου τιμής” στο αυθεντικό Mini του 1959, που σχεδιαστικά φέρει την υπογραφή του Sir Άλεκ Ισιγόνη. Οι διαστάσεις του νέου MINI είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τον αυθεντικό πρόγονο αλλά η διαφορά από την αμέσως προηγούμενη γενιά του μοντέλου δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Όπως και να έχει, αμφότερα έχουν “μεγαλώσει”, χωρίς όμως να χάσουν τη χαρακτηριστική εκείνη αύρα που κάνει διαχρονικά το MINI να ξεχωρίζει από το σύνολο της αγοράς και όχι μόνο στα μάτια των φίλων του που ανά τον κόσμο είναι πολλοί και φανατικοί. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Countryman εξοπλίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, συνολικής απόδοσης 170 ίππων και αυτόματο κιβώτιο.

Το νέο ηλεκτρικό Cooper E, εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και μπαταρία 40kWh που είναι ικανή να εξασφαλίσει αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων με μια φόρτιση στο μοντέλο. Η βασική τιμή του, χωρίς την κρατική επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, είναι τα 33.450 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να κάνουν την παραγγελία τους, με δεδομένο πως τα πρώτα αυτοκίνητα στη χώρα μας θα φτάσουν στις αρχές του 2024. Στη γκάμα του μοντέλου θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση SE, με 215 ίππους απόδοση και μεγαλύτερη μπαταρία (54 kWh) που θα εξασφαλίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Η τιμή της δυνατότερης αυτής έκδοσης, έχει οριστεί στα 37.450 ευρώ.

Αντίστοιχα, για το Countryman, η βασική τιμή είναι τα 34.500 ευρώ με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων που με τη βοήθεια της ήπια υβριδικής υποβοήθησης, φτάνει σε απόδοση του 170 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο. Η κορυφαία έκδοση του Countryman, είναι η John Cooper Works με κινητήρα 2 λίτρων χωρητικότητας, τετρακίνηση και απόδοση ισχύος 300 ίππων. Η κορυφαία αυτή εκδοχή του Countryman, κοστολογείται 57.750 ευρώ.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement