Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τη Valour η Aston Martin γιορτάζει 110 χρόνια ιστορίας (+VIDEO)

Κάτω από τις εντυπωσιακές γραμμές του νέου μοντέλου της Aston Martin, “αχνοφαίνεται” η εμβληματική V8 Vantage της δεκαετίας του ‘80 και αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που κάνει την εικόνα του νέου αυτοκινήτου ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Για τον εορτασμό της 110ης επετείου της, η Aston Martin λοιπόν αποκαλύπτει τη Valour.

Ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής μοντέλο (μόλις 110 κομμάτια θα παραχθούν) με κινητήρα V12 και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που κατασκευάστηκε για να τιμήσει τη μακρά παράδοση της μάρκας στα εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα με τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά και τις εντυπωσιακές αναλογίες του αμαξώματος που προκύπτουν και από τη συγκεκριμένη επιλογή αναφορικά με τη θέση του μηχανικού συνόλου.

Μιλώντας για τη συναρπαστική νέα ειδική έκδοση, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin, Λόρενς Στρολ, δήλωσε: “Το Valour είναι μια γιορτή του πάθους της Aston Martin για την οδήγηση και της εξαιρετικής κληρονομιάς της αλλά είναι επίσης ένα ενδεικτικό μοντέλο που χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση της ζωντανής και αναζωογονημένης μάρκας”.

Με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις 110 αυτοκίνητα παγκοσμίως, η σπανιότητα της Valour διασφαλίζεται και όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να είναι σίγουροι πως θα είναι μεταξύ των πιο συλλεκτικών μοντέλων στην ιστορία της Aston Martin. Είναι μια απίστευτη “δήλωση” για το τέλος εποχής των κινητήρων εσωτερικής καύσης, που συνδυάζει τον επικό twin turbo V12 με τη χωρητικότητα των 5,2 λίτρων.

Η απόδοση φτάνει τους 715 ίππους και τα 753 Nm ροπής, στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αποτελούν εγγύηση για μια πραγματικά κορυφαία εμπειρία οδήγησης. Η εμπειρία αυτή είναι που θα εξασφαλίσει τη θέση της Valour, στο πάνθεον των καλύτερων αυτοκινήτων όλων των εποχών.

Ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό ενισχύει την αίσθηση της άμεσης αναλογικής σύνδεσης μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού, με την πρόσθετη υποστήριξη και σιγουριά των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας. Τα προγράμματα οδήγησης της Valour, είναι τα Sport, Sport+ και Track και έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα για την καλύτερη δυνατή οδηγική εμπειρία.

Η ανάρτηση της Valour περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές ράβδους ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του αυτοκινήτου. Τα κεραμικά φρένα της Valour εξασφαλίζουν ανάλογη απόκριση και κατά την πέδηση, όπως αναμένεται από μια κορυφαία πρόταση του είδους. Αποτελούνται από 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Τα φρένα διακρίνονται πίσω από τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίθου 21 ιντσών «Honeycomb» οι οποίες φιλοξενούν ελαστικά Michelin Pilot Sport S 5, ειδικά για την Aston Martin με διάσταση εμπρός 275/35 R21 και πίσω 325/30 R21. Η παραγωγή Valour πρόκειται να ξεκινήσει στα κεντρικά της Aston Martin στο Γκέϋντον, το 3ο τρίμηνο του 2023.

Προφανώς και δεν θα είναι φθηνή για να την αποκτήσει κανείς αλλά προς το παρόν, τα δεδομένα της τιμής του αυτοκινήτου μπορούν να τα μάθουν μόνο οι πελάτες της εταιρείας και οι “ζεστά” ενδιαφερόμενοι.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement