Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα 16 νέα Plug-in Hybrid μοντέλα που έρχονται στην Ελλάδα το 2023

  • Alfa Romeo Tonale PHEV


Η νέα, τετρακίνητη, plug-in hybrid έκδοση της Tonale συνδυάζει τον κινητήρα βενζίνης 1.3 Turbo με ηλεκτρικό κινητήρα, αυτόματο 6άρι κιβώτιο και μπαταρία 15,5 kWh. Η συνολική απόδοση είναι 280 ίπποι και η μέση κατανάλωση μόλις 1,14 lt/100 km. Η Tonale PHEV έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για έως και 80 km, με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά για παραγγελία, αρχικά στην έκδοση Veloce και στη συνέχεια και στην Ti, καθώς και στην έκδοση Edizione Speciale για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο λανσάρισμα του μοντέλου.

  • BMW X5 xDrive 50e

Η νέα X5 έρχεται με ανανεωμένη εμφάνιση, καινούριες τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, το πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με BMW Curved Display, που βασίζεται στο BMW Operating System 8, καθλως και το σύστημα plug-in hybrid τελευταίας γενιάς. Η BMW X5 xDrive 50e διαθέτει ένα νέο εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας και έναν επίσης νέο ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Τα δύο μοτέρ συνεργάζονται για την παραγωγή συνολικής ισχύος 490 ίππων και ροπής 700 Nm. Παράλληλα, η μεγαλύτερη μπαταρία των 25,7 kWh είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου και διαθέτει μια νέα Μονάδα Συνδυασμένης Φόρτισης (Combined Charging Unit) η οποία διπλασιάζει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) στα 7,4 kW. Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας BMW X5 xDrive50e είναι 94-110 km.

  • BMW Σειρά 5

Η νέα χρονιά θα μας φέρει και τη νέα Σειρά 5 της BMW, η οποία αναμένεται στη χώρα μας το τελευταίο τρίμηνο. Η ολοκαίνουρια γενιά θα υιοθετεί τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Βαυαρικής μάρκας με στοιχεία από τη νέα i7 (φωτο) και το BMW Curved Display στο εσωτερικό, ενώ για πρώτη φορά θα διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (BEV), την i5. Η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από mild hybrid και plug-in hybrid επιλογές, ενώ εξηλεκτρισμένη θα είναι και η κορυφαία M5.

  • BMW XM

Με την XM η Βαυαρική φίρμα γιορτάζει τα 50 χρόνια του τμήματος BMW M GmbH. Το νέο σπορ SUV θα είναι αποκλειστικά “Μ”, δεν θα υπάρξουν δηλαδή πιο ήπιες εκδόσεις, και αποτελεί το δεύτερο αυθύπαρκτο μοντέλο “Μ” μετά την Μ1 του 1977. Είναι παράλληλα το ισχυρότερο αλλά και το πρώτο Plug-in Hybrid μοντέλο της BMW M GmbH. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 653 ίππους και τα 800 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εκρηκτικές: 0-100 km/h σε 4,3’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 270 km/h. Η ΧΜ αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ‘23. Το φθινόπωρο του 2023 θα λανσαριστεί μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της XM, η LABEL RED, στην οποία η απόδοση θα είναι ακόμη πιο υψηλή φτάνοντας τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.

  • DS7 facelift

Το premium γαλλικό SUV ξεκίνησε μόλις να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, χωρίς το “Crossback” στην ονομασία του αλλά με ανανεωμένη σχεδίαση, πιο πολυτελής καμπίνα, καθώς και νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας. Η γκάμα περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις PHEV με αναβαθμισμένους κινητήρες:

  • DS 7 E-TENSE 225 Plug-in Hybrid με κινητήρα βενζίνης 1.6 PureTech, ηλεκτροκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και συνδυαστική ισχύ 225 ίππων.
  • DS 7 E-TENSE 4×4 300 Plug-in Hybrid με κινητήρα βενζίνης 1.6 PureTech, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας στους εμπρός και ένας στους πίσω τροχούς), αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ηλεκτρική τετρακίνηση (μέσω των ηλεκτροκινητήρων) και συνδυαστική ισχύ 300 ίππων.
  • DS 7 E-TENSE 4×4 360 Plug-in Hybrid με τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης έκδοσης αλλά και με την ειδική “φροντίδα” της DS PERFORMANCE, έτσι ώστε η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 360 ίππους.
  • Jeep Grand Cherokee

Αποκλειστικά ως υβριδικό θα έρθει στην Ευρώπη το νέο Grand Cherokee, με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe της Jeep. που συνδυάζει έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 2 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση είναι 380 ίπποι και 637 Nm. Χάρη και στην μπαταρία των 400V χωρητικότητας 17 kWh, το σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για διαδρομές έως και 51 km. Υψηλές είναι και οι δυνατότητες 4×4 που υπόσχεται το νέο μοντέλο, το οποίο εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Drive II, την αερανάρτηση Quadra-Lift και το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain με τις πέντε επιλογές: Auto, Snow, Sand/Mud, Rock και Sport. Το ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό εντυπωσιάζει με τις τρεις οθόνες: μία 10’’ του ψηφιακού πίνακα οργάνων, μία 10’’ του συστήματος πολυμέσων και μία 10,25’’ που έχει μπροστά του ο συνοδηγός. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη ανέσεις όπως το έγχρωμο Head Up Display των 10’’, η κάμερα νυχτερινής όρασης και ο ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης. Στην Ελλάδα το νέο Grand Cherokee θα έρθει προς τα τέλη του έτους.

  • Range Rover Velar facelift

Tο ανανεωμένο Range Rover Velar παρουσίασε την 1η Φεβρουαρίου η Land Rover με αισθητικές αλλαγές στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό η σημαντικότερη αλλαγή είναι η νέα οθόνη αφής των 11,4’’ στο κέντρο του ταμπλό, με νέες λειτουργίες για το σύστημα πολυμέσων και over-the-air αναβαθμίσεις λογισμικού. Όλες οι εκδόσεις του RR Velar είναι τετρακίνητες, ενώ η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει επιλογές βενζίνης και diesel με ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV), καθώς και μία plug-in hybrid (PHEV) με ισχύ από 204 έως 404 ίππους. Οι παραδόσεις του ανανεωμένου Range Rover Velar στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

  • Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

Πρόκειται για την plug-in hybrid έκδοση του MX-30 με περιστροφικό κινητήρα (Βάνκελ) ως γεννήτρια (range extender), που αναλαμβάνει δηλαδή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 17,8 kWh, εν κινήσει. Σε κάθε περίπτωση, σε όλη τη διάρκεια της οδήγησης το MX-30 e-Skyactiv R-EV κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 85 km κατά μέσο όρο ή τα 110 km σε αστική χρήση. Για μεγαλύτερες αποστάσεις αλλά και στις περιπτώσεις που ο οδηγός χρειάζεται να επιταχύνει ξαφνικά και πατήσει βαθειά και απότομα το πεντάλ γκαζιού, π.χ. σε μια προσπέραση, ο περιστροφικός κινητήρας ενεργοποιείται και παράγει ενέργεια για την επίτευξη της απαιτούμενης ισχύος. Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV αναμένεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο.

  • Mercedes-Benz GLA facelift

Μικρή ανανέωση θα υποστεί φέτος και η GLA, με μικρές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν οι δύο μεγάλες οθόνες του MBUX (στάνταρ εξοπλισμός), νέο τιμόνι και περιστροφικό χειριστήριο για το infotainment. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα αναβαθμιστεί με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt και φυσικά θα περιλαμβάνει την έκδοση Plug-in Hybrid 250 e με απόδοση 218 ίππους. Η νέα GLA αναμένεται το φθινόπωρο, με τις παραγγελίες να ξεκινούν λίγο νωρίτερα.

  • Mercedes-Benz GLE facelift

Οι ανανεωμένες Mercedes-Benz GLE SUV και GLE Coupe δεν έχουν μεγάλες αισθητικές αλλαγές εξωτερικά, ενώ και στο εσωτερικό υπάρχει απλώς νέο τιμόνι, κάποιες καινούριες επενδύσεις και η νέα γενιά του συστήματος MBUX με στάνταρ ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay και Android Auto, βελτιωμένη φωνητική λειτουργία (Hey Mercedes) και over-the-air αναβαθμίσεις λογισμικού. Η γκάμα κινητήρων αντίθετα έχει δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις. Όλοι οι κινητήρες στις νέες GLE SUV και GLE Coupe διαθέτουν πλέον υβριδική τεχνολογία, είτε 48-volt mild hybrid (MHEV) είτε plug-in hybrid (PHEV), με ισχύ από 245 έως 612+22 ίππους στην κορυφαία έκδοση AMG GLE 63 S 4MATIC+. Οι νέες Mercedes-Benz GLE SUV και GLE Coupe θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι.

  • Mercedes-Benz GLC Coupe

H Coupe εκδοχή της ολοκαίνουριας GLC αναμένεται στην ελληνική αγορά το καλοκαίρι του ‘23. Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το νέο μοντέλο, είναι δεδομένο πως η σχεδίαση στο εμπρός μέρος ελάχιστα θα διαφέρει από την GLC SUV (φωρο), όπως και η γκάμα κινητήρων. Αυτή θα περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου οι οποίοι συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία (MHEV) 48-volt ή με σύστημα plug-in hybrid (PHEV). Η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Ίδιο θα είναι και το εσωτερικό, με τους μεγάλους χώρους και τις δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό: μία 12,3’’ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 11,9’’ για το σύστημα πολυμέσων MBUX.

  • Mercedes-Benz E-Class

Η νέα γενιά της E-Class θα αποκαλυφθεί πριν το καλοκαίρι και αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές φθινοπώρου. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί αισθητικά στη νέα S-Class (φωτό), ενώ στο εσωτερικό οι οθόνες του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του infotainment θα μεγαλώσουν και θα φτάνουν έως και 11,9’’ και 12,9’’ αντίστοιχα. Η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται αποκλειστικά από υβριδικά σύνολα, mild hybrid και plug-in hybrid. Ειδικά στις εκδόσεις PHEV η ηλεκτρική αυτονομία αναμένεται να φτάνει ακόμη και τα 130 km. Το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται επίσης με αερανάρτηση αλλά και ενεργητική τετραδιεύθυνση.

  • Opel Astra GSe

Τα Opel Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe διαθέτουν τεχνολογία Plug-in Hybrid και διακρίνονται για τον σπορ χαρακτήρα τους, τόσο σε εμφάνιση όσο και στην οδήγηση. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει 225 ίππους, ενώ σύμφωνα με την Opel εξαιρετικά χαμηλή είναι η μέση κατανάλωση καυσίμου: 1,1-1,2 l/100 km, με τις εκπομπές CO2 να είναι αντίστοιχα 25-26 g/km. Εμφανισιακά, στον σπορ χαρακτήρα συμβάλλουν στοιχεία όπως οι ζάντες αλουμινίου 18”, ο ειδικός εμπρός προφυλακτήρας, καθώς και το έμβλημα GSe στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ εμπρός καθίσματα με επένδυση Alcantara και πιστοποίηση AGR. Το Astra GSe αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Μάιο.

  • Opel Grandland GSe

Το σπορ υβριδικό SUV της Opel είναι το τρίτο μοντέλο της σειράς GSe μετά τα Astra και Astra Sports Tourer. Συνδυάζει έναν 1.6 Turbo βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες, έχει συνδυαστική απόδοση 300 ίππων και ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,1’’. Ο σπορ χαρακτήρας του κορυφαίου Grandland ενισχύεται από τον διάκοσμο και τον εξοπλισμό, αλλά και από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις ανάρτησης και πλαισίου. Το νέο Grandland GSe αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2023.

  • Peugeot 408

Το γαλλικό ‘fastback’ ξεχωρίζει με τη σιλουέτα αιλουροειδούς, διακρίνεται από μοναδική γοητεία και υπόσχεται υψηλή απόδοση, οδηγική ευχαρίστηση και οικονομία. Με μήκος 4,69 m προσφέρει αξιοζήλευτη ευρυχωρία, ενώ το μεγάλο πορτμπαγκάζ έχει όγκο 536 λίτρα. Το ολοκαίνουριο οικογενειακό της Peugeot ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά στις αρχές Φεβρουαρίου. Η γκάμα περιλαμβάνει αρχικά μια βενζινοκίνητη έκδοση 130 ίππων και δύο επιλογές plug-in hybrid 1.6 Turbo με 180 και 225 ίππους, με στάνταρ 8άρι αυτόματο κιβώτιο EAT8.

  • Toyota Prius

Το ολοκαίνουριο Prius 5ης γενιάς θα διατίθεται αποκλειστικά ως plug-in hybrid. Αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να φορτίζει τη μπαταρία του τόσο εν κινήσει αλλά και στην πρίζα, για να προσφέρει αυξημένη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Το υβριδικό σύστημα απαρτίζεται από έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο εμπρός και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 223 ίππους και η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 69 km. Μάλιστα, προαιρετικά υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ηλιακών κυψελών στην οροφή για τη φόρτιση της μπαταρίας με ηλιακή ενέργεια. Το εσωτερικό υιοθετεί μία μίνιμαλ αισθητική και προσφέρει μεγαλύτερους χώρους, χάρη και στο μακρύτερο μεταξόνιο. Υπάρχουν δύο οθόνες, μία 7’’ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7’’ και μία για το infotainment. Το νέο Toyota Prius θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά το β’ τρίμηνο του 2023.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement