Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης: «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερα έναν από τους σημαντικότερους στόχους μου, να είμαι στους Ολυμπιακούς αγώνες»

Η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών άρχισε ιδανικά την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού επικράτησε στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου με  10-9 της Ουγγαρίας. Οι προκρίσεις, όμως,  δεν σταμάτησαν εκεί, αφού χθες (29/07/2021) πέρασαν στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, χάρη στη δύσκολη νίκη της με 10-9 επί της Ιαπωνίας.

Συνέντευξη: Ραφαέλα-Πετρούλα Βατάκη

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, μίλησε αποκλειστικά στο xiakoslaos.gr για τα συναισθήματα του να συμμετέχει σε μία Ολυμπιάδα στο πλευρό της Εθνικής ομάδας, για την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει κανείς, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως αθλητής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, κατάγεται από το νησί της Χίου. Το 2017 και το 2019 διακρίθηκε ως αθλητής πόλο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων, ενώ ο 2018 υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης. Όντας μέλος της Εθνικής ομάδας εξασφάλισε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο 2020.

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερα έναν από τους σημαντικότερους στόχους μου, να είμαι στους Ολυμπιακούς αγώνες, σε αρκετά μικρή ηλικία. Παρόλα αυτά νιώθω πως τώρα ξεκινάνε νέες προκλήσεις, ξεκινώντας από τους αγώνες που έχουμε εδώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτίμηση που έχει ως προς τον συμπαίκτη του, αλλά και αρχηγό της Εθνικής, Γιάννη Φουντούλη, έναν αθλητή επίσης από το νησί της Χίου.  «Τον εκτιμώ ιδιαίτερα σαν άνθρωπο, αλλά και ως αθλητής. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε συμπαίκτες».

Όσον αφορά την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει κανείς για να φτάσει ως το όνειρο της Ολυμπιάδας, δήλωσε ότι πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα. «Η προσπάθεια που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει μέχρι εδώ νομίζω πως δεν περιγράφεται με λόγια. Θυσιάζεις καλοκαίρια, διακοπές, φίλους και οικογένεια για να είσαι εδώ», συμπληρώνοντας ότι πάνω απ’ όλα σημασία έχει να αγαπάς και να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις.

Όπως όλες οι πλευρές της ζωής, έτσι και ο αθλητισμός επηρεάστηκε δραματικά από την πανδημία του Covid-19. Ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για την πλειοψηφία των αθλητών, αφού άλλαξε σημαντικά η καθημερινότητά τους.

«Ο Covid-19, δυστυχώς, επηρέασε άμεσα την καθημερινότητα, όχι μόνο τη δίκη μου, αλλά όλου του κόσμου. Κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας το τελευταίο που κοιτάζεις είναι να είσαι υγιείς και μετά όλα τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά οι αθλητές της Εθνικής ομάδας είχαμε κάποια προνόμια για να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, πράγμα το οποίο φάνηκε πολύ χρήσιμο στο να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης.

Η ομάδα του «Χιακού Λαού» εύχεται θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας πόλο. Πολλά μπράβο στους Χίωτες αθλητές μας, Κωνσταντίνο Γκιουβέτση και Γιάννη Φουντούλη. Τους ευχόμαστε να σημειώνουν πάντα επιτυχίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement