Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«AEGEAN 600»: Ενθουσιασμένοι οι ξένοι ιστιοπλόοι από τον αγώνα

Η διαδρομή του «AEGEAN 600» και οι ομορφιές του Αιγαίου Πελάγους εντυπωσίασαν τους ξένους ιστιοπλόους που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση. Τα πληρώματα που έχουν ήδη τερματίσει μίλησαν με ενθουσιασμό για τον αγώνα και ζήτησαν πληροφορίες για το επόμενο «AEGEAN 600» προκειμένου να το συμπεριλάβουν στο ιστιοπλοϊκό πρόγραμμά τους.

Τα μεγάλα σκάφη ολοκλήρωσαν γρήγορα την ιστιοδρομία των 600 ναυτικών μιλίων και βρίσκονται στον χώρο ελλιμενισμού της «Olympic Marine». Οι ιστιοπλόοι, κατά την άφιξή τους, εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για τη διαδρομή, τις ιδιαίτερες ιστιοπλοϊκές συνθήκες που συνάντησαν και επισήμαναν ότι είναι ένας αγώνας που αναμένεται να γράψει ιστορία.

«Πρόκειται για μία καταπληκτική διοργάνωση. Η διαδρομή είναι εξαιρετική. Φανταστική ρεγκάτα. Είχε πολλές προκλήσεις. Συναντήσαμε χαμηλής έντασης ανέμους αλλά και δυνατούς. Τα νησιά είναι πανέμορφα. Σε αυτή τη διαδρομή δεν βαριέσαι ποτέ. Έχει τις δυνατότητες για να γίνει η καλύτερη ρεγκάτα της Μεσογείου. Θα ξανάρθουμε σίγουρα», δήλωσε ο Πλασίντο Αράνγκο, ιδιοκτήτης του ισπανικού «Libelula», ενός πανέμορφου Swan 65. Το ισπανικό σκάφος έχει πάρει μέρος στον αγώνα 600 ν.μ. της Αντίγκουα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρώσος navigator (πλοηγός) του «Antelope» Βαντίμ Μιχαέλοβ: «Ήταν ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων αγώνας με πολλές διαφορετικές συνθήκες. Οι εικόνες των νησιών ήταν πανέμορφες αλλά δεν μπόρεσα να τις απολαύσω γιατί έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος στη διαδρομή. Ελπίζω να τρέξω και του χρόνου», υπογράμμισε.

Το σουηδικό «Blur» έχει αγωνιστεί και διακριθεί στον αγώνα 600 ν.μ. της Μάλτας. Διαθέτει ένα έμπειρο πλήρωμα, το οποίο διεκδικεί διάκριση και στο «AEGEAN 600». «Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Η διαδρομή του αγώνα είναι πολύ προκλητική.

Πολλά νησιά και διαφορετικές καιρικές συνθήκες», τόνισε ο κυβερνήτης Πίτερ Γκούσταφσον.

Τα μικρότερα σκάφη βρίσκονται ακόμη στο Αιγαίο Πέλαγος και αναμένεται να επωφεληθούν από την αύξηση της έντασης των ανέμων για να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη. Ο αγώνας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής, θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement