Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης”

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (11/4, 19:45, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) τη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης” και θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης για πρώτη φορά στην Ιστορία του σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι “ερυθρόλευκοι” διάγουν περίοδο φορμαρίσματος, φαίνεται να έχουν εξαλείψει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και προέρχονται από επιτυχίες, αλλά δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποτιμήσουν μια τόσο έμπειρη και ποιοτική ομάδα όσο η τουρκική.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και πρόκληση προκειμένου ο Ολυμπιακός να κάνει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα, εξασφαλίζοντας συμμετοχή σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτός της απουσίας του (τιμωρημένου) Ποντένσε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. όμως, πέντε παίκτες των Πειραιωτών (Φορτούνης, Ρέτσος, Κάρμο, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος) βρίσκονται στο όριο καρτών κι αν δεχθούν κίτρινη απόψε (11/4, 19:45) θα χάσουν τη ρεβάνς της Τουρκίας.

Το “Γ. Καραϊσκάκης” θα είναι κατάμεστο, καθώς έχει ανακοινωθεί από την Τρίτη (9/4) sold out, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται εξαιρετικές και όλες οι παράμετροι προοιωνίζονται μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τους φίλους του Ολυμπιακού, η οποία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη αν συνοδευτεί από θετικό αποτέλεσμα.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε πριν από 2,5 χρόνια, στη φάση των ομίλων του Europa League (περίοδος 2021-22) και πανηγύρισαν δυο μεγάλες νίκες. Η πρώτη εξ αυτών εξελίχθηκε σε θρίαμβο στην Τουρκία, καθώς στις 30/9/2021 και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές με το εμφατικό 3-0 (6′ Τικίνιο, 62′, 68′ Μασούρας). Στον δεύτερο αγώνα, στις 25/11/2021 (5η αγωνιστική), ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 1-0 με το γκολ του Τικίνιο στο 89ο λεπτό.

Η Φενέρ ταξίδεψε στην Αθήνα έχοντας εκτός αποστολής τρεις σημαντικούς ποδοσφαιριστές, τον μεσοεπιθετικό Μερτ Χανκάν Γιαντάς, τον εξτρέμ Τζόσουα Κινγκ και τον κεντρικό αμυντικό Αλεξάντερ Τζικού. Στον αντίποδα, επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους οι Ουντέρ, Φρεντ και Γιούκσεκ.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ελβετός Σάντρο Σάρερ, ο οποίος είχε διευθύνει το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπράιτον στους ομίλους του Europa League. Βοηθοί του θα είναι οι Στεφάν ντε Αλμέιδα, Μπέκιμ Ζόγκατς, 4ος διαιτητής ο Αλεσάντρο Ντούντιτς και στο VAR ο Γερμανός Μπαστιάν Ντάντκερτ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement