Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ημουν ιατρικά νεκρός στον αγωνιστικό χώρο για σχεδόν τρία λεπτά πριν επιστρέψω στη ζωή» (video)

Ο αμυντικός της Λούτον και της Ουαλίας Τομ Λόκιερ μιλάει στο BBC Breakfast για την καρδιακή του ανακοπή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Premier League τον Δεκέμβριο και για το γεγονός ότι θέλει να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Ουαλίας Tom Lockyer δηλώνει ότι θα θέσει πρώτα τις σκέψεις της οικογένειάς του πριν από οποιαδήποτε απόφαση για πιθανή επιστροφή του μετά την καρδιακή του ανακοπή.

Ο αμυντικός της Luton Town, 29 ετών, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Premier League εναντίον της Bournemouth τον Δεκέμβριο.

Είπε ότι ήταν “τεχνικά νεκρός” για δύο λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Ο Lockyer ανανήφθηκε από τους γιατρούς, αλλά δήλωσε ότι η σκέψη του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εξακολουθεί να τον στοιχειώνει.

“Είμαι σούπερ τυχερός γιατί αν αυτό δεν είχε συμβεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην ήμουν εδώ”, είπε σε συνέντευξή του στο BBC Breakfast.

“Και η σκέψη αυτού, να αφήσω τη φίλη μου [που είναι έγκυος] να μεγαλώσει μόνη της ένα παιδί, είναι σπαρακτική”.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Λόκιερ αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, αφού κατέρρευσε στη νίκη των Hatters στον τελικό των πλέι οφ εναντίον της Coventry City στο Wembley τον περασμένο Μάιο.

Μετά από μια μικρή χειρουργική επέμβαση ήταν σε θέση να παίξει ξανά και ήταν αρχηγός της Λούτον στην πρώτη κατηγορία – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου του γκολ στην Premier League – πριν από το δεύτερο περιστατικό στις 16 Δεκεμβρίου στο Vitality Stadium.

“Η κοπέλα μου ήταν στο παιχνίδι και ο πατέρας μου”, θυμήθηκε ο Lockyer.

“Με κοίταζε όταν συνέβη, επειδή η μπάλα ήταν αλλού και με είχε δει να πέφτω κάτω.

“Είπε αμέσως ότι κατάλαβε ότι ήταν σοβαρό.

“Η φίλη της, με την οποία ήταν μαζί, είπε ότι έβγαλε μια τεράστια κραυγή που θα τη συντροφεύει για πάντα”.

Είπε ότι ήταν “για πάντα ευγνώμων” στο ιατρικό προσωπικό που ήταν γρήγορα διαθέσιμο για να τον σώσει.

“Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους που ήταν απίστευτοι κάτω από την πίεση, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα και δεν θα ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να περιμένω να καλωσορίσω ένα κοριτσάκι στον κόσμο”, είπε.

“Νομίζω ότι γι’ αυτό είναι σημαντικό ότι, παρόλο που μου συνέβη αυτό και είναι φρικτό να πρέπει να το περάσω, η μεγαλύτερη εικόνα είναι ότι θέλω να αρχίσουν περισσότεροι άνθρωποι να μαθαίνουν ΚΑΡΠΑ”, πρόσθεσε.

Στον Λόκιερ έχει πλέον τοποθετηθεί εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας-απινιδωτής (ICD), σχεδιασμένος να επανεκκινεί άμεσα την καρδιά σε περίπτωση παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

“Μου πήρε λίγο χρόνο να το συνηθίσω, επειδή είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι νόμιζα”, δήλωσε ο Lockyer, δείχνοντας την ουλή στο πλευρό του όπου έχει τοποθετηθεί η συσκευή.

“Αλλά δεν επηρεάζει το χτύπημα του γκολφ μου, εξακολουθώ να είμαι άχρηστος!”

Πηγή: BBC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement