Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκουαρδιόλα: «Έχουμε την ίδια πίεση σε κάθε παιχνίδι»

Η Μάντσεστερ Σίτι θα ξεκινήσει την αυριανή (20/2) αναμέτρηση στην Premier League εναντίον της Μπρέντφορντ, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, αλλά ο προπονητής των “Πολιτών”, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε τη Δευτέρα (19/2) ότι η ομάδα του δεν αισθάνεται καμία επιπλέον πίεση καθώς συνεχίζεται η κούρσα για τον τίτλο.

Η Σίτι, αήττητη στα εννέα τελευταία της ματς πρωταθλήματος, είναι τρίτη στη βαθμολογία με 53 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την Λίβερπουλ και δύο από την Άρσεναλ, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αφού έχασε την ευκαιρία να πάει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 εναντίον της Τσέλσι το Σάββατο (17/2), η Σίτι μπορεί τώρα να ανέβει στη δεύτερη θέση με τη νίκη επί της -14ης Μπρέντφορντ, η οποία ανάγκασε τους “Πολίτες” στην τελευταία της εντός έδρας ήττα (2-1) τον Νοέμβριο του 2022.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Σίτι είναι υπό πίεση, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε στους δημοσιογράφους:

«Όχι. Έχουμε την ίδια πίεση σε κάθε παιχνίδι. Γενικά, ήμασταν περισσότερο από αξιοπρεπείς απέναντι στην Τσέλσι, αλλά γνωρίζω τα στάνταρ μας, δεν είναι εύκολο να τα διατηρήσουμε για πολύ, πολύ καιρό, αλλά το έχουμε κάνει. Αν είχαμε κάνει 3-0 κόντρα στην Τσέλσι, η φλόγα θα ήταν ίδια για να κερδίσουμε αυτό το επόμενο παιχνίδι».

Και συνέχισε: «Ο κόσμος απαιτεί από εμάς. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Είχα αυτή την εμπειρία σε προηγούμενες ομάδες μου, ειδικά στην Μπαρτσελόνα. Είναι τιμή. Ξέρουμε τι είναι και πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Είναι για το πώς συμπεριφερόμαστε και αποδίδουμε και είμαι ο πρώτος που το απαιτώ τελειότητα για 95 λεπτά, γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατο».

Ο Γκουαρδιόλα επέμεινε ότι ήταν περισσότερο από ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις της ομάδας του αυτή τη σεζόν και ότι η Σίτι συνεχίζει να παραμένει στην κούρσα του τίτλου: «Από τότε που χάσαμε από την Άστον Βίλα, κερδίσαμε τα παιχνίδια μας και ήμασταν καλύτεροι, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, αλλά είμαστε ακόμα εκεί», είπε. «Καταλαβαίνω απόλυτα τις αμφιβολίες από τον κόσμο, αλλά από αυτό που βλέπω, είμαι περισσότερο από ικανοποιημένος», πρόσθεσε.

Η Σίτι θα αγωνιστεί χωρίς τον εξτρέμ Τζακ Γκρίλις και τον αμυντικό Γιόσκο Γκβάρντιολ που είναι τραυματίες.//Λ.

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement