Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός ημιτελικών η εθνική πόλο ανδρών που αν και προηγείτο 10-8, έχασε στο τέλος 10-11 από την Ιταλία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να κερδίσει την Ιταλία και παρόλο που προηγήθηκε με 10-8, 2,40′ για το τέλος, γνώρισε την ήττα με 11-10 και έμεινε εκτός ημιτελικών.
Η εθνική μας ομάδα πλήρωσε πανάκριβα την αποβολή του Βλαχόπουλου στο 2ο οκτάλεπτο, καθώς έπαιζε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο και δέχθηκε τέσσερα γκολ στο διάστημα αυτό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να κερδίσει την Ιταλία και παρόλο που προηγήθηκε με 10-8, 2,40′ για το τέλος, γνώρισε την ήττα με 11-10 και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Έδωσε και την ψυχή της, ότι είχε και δεν είχε, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον μεγάλο προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα, με τους Έλληνες να βρίσκονται μια ανάσα από την τρίτη διαδοχική πρόκριση σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο στις λεπτομέρειες, οι Ιταλοί με μικρή ανατροπή κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα, αφήνοντας την Ελλάδα εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

Αναμφίβολα, η αναμέτρηση αποτέλεσε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, ενώ καθοριστικό σημείο ήταν η αποβολή του Στέλιου Αργυρόπουλου από το παιχνίδι στο 4:55 του 2ου οκταλέπτου, με την Ελλάδα να παίζει τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, γεγονός που έδωσε το μομέντουμ στους Ιταλούς που από 4-2 πίσω, βρέθηκαν να προηγούνται με 4-6. Η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστική με την Ελλάδα να πλησιάζει και να ισοφαρίζει στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, επομένως όλα κρίθηκαν στο τέλος και στις λεπτομέρειες, εκεί όπου οι Έλληνες έχασαν ευκαιρία με παίκτη παραπάνω στο φινάλε για να ισοφαρίσουν, με τον Θοδωρή Βλάχο να διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση.

Δυναμικό και με έντονες μάχες το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους Ιταλούς να προηγούνται, όμως οι Έλληνες με ψυχραιμία συνέχισαν την καλή άμυνά τους σε διαδοχικές φάσεις και πέρασαν μπροστά με 3-1, χάρη σε γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά από την κορυφή της επίθεσης, του Κώστα Γκιουβέτση σε παίκτη παραπάνω και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου στην κόντρα, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αμυντικά, παίρνοντας έτσι αυτοπεποίθηση.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Φουντούλης μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Αργυρόπουλος, για το 4-1 της Ελλάδας στο 6:59 του 2ου οκταλέπτου, ενώ λίγο μετά με το σκορ στο 4-2 ακυρώθηκε ελληνικό γκολ σε παραπάνω και αμέσως μετά εξετάστηκε στο VAR φάση σε μονομαχία του Αργυρόπουλου με τον Κοντέμι, με τους διαιτητές να αποβάλλουν χωρίς αντικατάσταση τον Έλληνα παίκτη για βιαιοπραγία, ενώ με το πέναλτι η Ιταλία μείωσε σε 4-3. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να παίξει για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο και οι Ιταλοί ισοφάρισαν σε 4-4, ενώ προηγήθηκαν με 4-6 στο 2:32. Στη συνέχεια, ο Στάθης Καλογερόπουλος σε διπλό παίκτη παραπάνω μείωσε σε 5-6 για την Ελλάδα που κατάφερε να μείνει ζωντανή υπό αυτές τις συνθήκες σε εκείνο το σημείο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, σε παίκτη παραπάνω, ο Νικολαΐδης μείωσε σε 6-7 για την Ελλάδα, ενώ στο 3:48 σε παίκτη παραπάνω ο Άγγελος Βλαχόπουλος ισοφάρισε σε 7-7 για την Εθνική ομάδα ανδρών. Ο Μάνος Ζερδεβάς κατέβασε ρολά σε διαδοχικές φάσεις και στο ιταλικό προβάδισμα που ακολούθησε, απάντησε ο Άγγελος Βλαχόπουλος, που ισοφάρισε σε 8-8, 47 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 3ου οκταλέπτου. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Μάνο Ζερδεβά σε δύσκολες φάσεις.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με τον Καλογερόπουλο να κερδίζει πέναλτι στο 5:01 και ο Γενηδουνιάς ευστόχησε για το 9-8, ξεσηκώνοντας την ελληνική κερκίδα. Στο 2:48 ο Καλογερόπουλος σκόραρε σε παραπάνω, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς πριν πάρει ριμπάουντ ο νεαρός περιφερειακός, ο Βλαχόπουλος είχε σουτάρει εκπρόθεσμα. Στην επόμενη φάση, ο Ετσενίκε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς δικαίωμα και οι διαιτητές υπέδειξαν πέναλτι. Στην εκτέλεση, ο Γενηδουνιάς έγραψε το 10-8 μέσα σε πανζουρλισμό από τους Έλληνες φιλάθλους (2:32). Οι Ιταλοί μείωσαν σε 10-9 στο 2:20 και στο 1:42 με πέναλτι ισοφάρισαν σε 10-10. Στα 42 δευτερόλεπτα, ο Ντι Φούλβιο ανέτρεψε τα δεδομένα με το 10-11. Η Εθνική ομάδα έχασε στο φινάλε ευκαιρία με παίκτη παραπάνω.

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος του Μπιρό της World Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος, καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος και αρχηγός αποστολής, Γιώργος Αφρουδάκης.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 10-11

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 3-2, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπααστασίου, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Νταμόντε, Φοντέλι, Ρενζούτο, Ετσενίκε, Πρεσούτο, Μπρούνι, Ντι Σόμα, Βελότο, Νικόσια, Κοντέμι, Ιόκι Γκράτα.

Διαιτητές: Μαργκέτα, Ντερβέ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement