Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: «Είμαι 5% μακριά από την καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου»

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παραχώρησε δηλώσεις, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας, στη συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο “Κ.Γ. Άνω Λιοσίων”, ενόψει των αγώνων του Davis Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σωματικά και αγωνιστικά, μόλις λίγες ημέρες μετά το Australian Open. Επίσης μίλησαν οι Δημήτρης Χατζηνικολάου, Αριστοτέλης Θάνος, Αλέξανδρος Σκορίλας, Γιάννης Ξυλάς και Πέτρος Τσιτσιπάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Κατάφερα και έβαλα μερικές μέρες δουλειάς στη Μελβούρνη όταν τελείωσε το τουρνουά για εμένα. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ καλύτερη τενιστική κατάσταση, συγκριτικά με πριν. Και η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί σε μεγάλο ποσοστό. Νιώθω ότι έχω πιάσει σχεδόν το 100% της απόδοσής μου, θα έδινα στον εαυτό μου μερικές μέρες ακόμα για να φτάσω πραγματικά στο 100% και εκεί που νιώθω ότι έχω υπάρξει στο παρελθόν στις καλύτερές μου νίκες και στις κατακτήσεις τίτλων. Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε σωστό δρόμο, απλά υπολείπεται ένα 5% ακόμα, ώστε να νιώσω στην καλύτερή μου φόρμα ever».

Η απόφαση (σ.σ. για συμμετοχή στο τουρνουά) πάρθηκε μετά το Australian Open, δεν ήμουν σίγουρος ότι θα αγωνιστώ. Δύο μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης ένιωθα ότι δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ. Έκανα τη σωστή αποθεραπεία, όμως, και όλα αυτά που μπορούσα τις επόμενες δύο μέρες ώστε να αγωνιστώ. Μετά από μερικούς γύρους αισθάνθηκα καλύτερα, η ρουτίνα της αποκατάστασης βελτιώθηκε και αφού τελείωσε το τουρνουά ένιωσα ότι ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση ώστε να έρθω εδώ και να εκπροσωπήσω την εθνικής στο Davis Cup, κάτι για το οποίο είμαι πολύ ευγνώμων. Ενάντια σε μια ομάδα σαν τη Ρουμανία είναι σημαντικό να έχουμε τους καλύτερους παίκτες».

Για το ζευγάρι είπε: «Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό τένις. Έχουμε απέναντί μας μια σοβαρή ομάδα που θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να μας αντιμετωπίσει. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι να βγούμε υγιείς και με πολλή χαρά από το γήπεδο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Χατζηνικολάου:

«Η ομάδα μου είναι έτοιμη για να αγωνιστεί, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Το γήπεδο είναι εξαιρετικό, όπως το είχαμε ζητήσει σε θέμα ταχύτητας και σε συνδυασμό με τις μπάλες που έχουμε επιλέξει. Και ο φωτισμός είναι πολύ καλός και θα βοηθήσει τους παίκτες».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αριστοτέλης Θάνος:

«Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο και θα ήθελα να το τονίσω αυτό. Είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα το διασκεδάσουμε και θα δημιουργήσουμε κι άλλες εμπειρίες σαν ομάδα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Σκορίλας:

«Έχουμε μπροστά μας ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τένις και ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, γι’ αυτό έχουμε δουλέψει όλο αυτόν τον καιρό. Ελπίζω να φύγουμε με ένα θετικό πρόσημο από εδώ».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ξυλάς:

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Τσιτσιπάς:

«Είμαστε για μια ακόμα φορά στην έδρα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να δημιουργήσουμε μια δική μας ατμόσφαιρα που θα μας δώσει την ενέργεια για να κάνουμε ό,τι μπορούμε σε κάθε αγώνα».//Α.

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement