Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έγραψε Ιστορία γυναίκα προπονητής: Για πρώτη φορά στο “τιμόνι” ανδρικής ομάδας στην Μπουντεσλίγκα

Η Μαρί-Λουίζ Έτα έγραψε Ιστορία την Κυριακή, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε επικεφαλής ανδρικής ομάδας σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα.

Η 32χρονη είχε οριστεί βοηθός προπονητή της Ουνιόν Βερολίνου νωρίτερα στη σεζόν, αλλά αντικατέστησε τον πρώτο προπονητή Νέναντ Μπιέλιτσα, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών.

Ο πρώτος αγώνας της Έτα στην τεχνική ηγεσία έληξε με νίκη 1-0 επί της Ντάρμσταντ, με το γκολ του Μπένεντικτ Χόλερμπαχ στο πρώτο ημίχρονο να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

“Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε μια τόσο καλή εμφάνιση σήμερα. Κάναμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο”, δήλωσε η Έτα μετά τον αγώνα.

Πριν ξεκινήσει το προπονητικό της ταξίδι, η Έτα είχε μια επιτυχημένη καριέρα παίκτριας. Αφού μπήκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 17 ετών, κατέκτησε το UEFA Women’s Champions League με την Turbine Potsdam το 2010.

Βοήθησε επίσης τον σύλλογο να κατακτήσει τρεις διαδοχικούς τίτλους της Bundesliga μεταξύ 2009 και 2011.

Σύμφωνα με το Bundesliga.com, η Έτα αποσύρθηκε σε ηλικία μόλις 26 ετών πριν ασχοληθεί με την προπονητική – ανέλαβε τις ομάδες νέων της Γερμανίας πριν ενταχθεί στην Ουνιόν Βερολίνου το 2023.

“Δεν με κάνει περήφανη το γεγονός ότι είμαι η μοναδική γυναίκα. Ως άτομο, είμαι χαρούμενη που μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά”, δήλωσε το 2018, σύμφωνα με το Bundesliga.com.

“Δεν βλέπω καμία διαφορά αν ένας άνδρας ή μια γυναίκα εργάζεται στο νεανικό ποδόσφαιρο. Η ποιότητα του προπονητή εντός και εκτός γηπέδου είναι καθοριστικής σημασίας”.

Αποβλήθηκε για χειροδικία ο προπονητής

Ο προπονητής της Ουνιόν Βερολίνου Νέναντ Μπιέλιτσα εκτίει ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών μετά την αποβολή του για χτύπημα στο πρόσωπο αντίπαλου παίκτη την περασμένη εβδομάδα.

Το περιστατικό συνέβη στο 74ο λεπτό της ήττας της Ουνιόν με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Λιρόι Σανέ της Μπάγερν πήγε να πάρει την μπάλα αφού αυτή βγήκε εκτός παιχνιδιού, αλλά ο Μπιέλιτσα τον παρεμπόδισε, πετώντας την πάνω από τον ώμο του όταν ο επιθετικός την έπιασε.

Εμφανώς ενοχλημένος από την προσπάθεια του Sané να αρπάξει τη μπάλα, ο Μπιέλιτσα στη συνέχεια χτύπησε με το χέρι του τον επιθετικό στο πρόσωπο, καθώς οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι στην πλάγια γραμμή.

Καθώς παίκτες και προπονητές έσπευσαν να χωρίσουν το ζευγάρι, ο Μπιέλιτσα έβαλε ξανά το χέρι του στο πρόσωπο του Σανέ.

“Αντέδρασα και δεν έπρεπε να το κάνω. Η κόκκινη κάρτα ήταν απολύτως δίκαιη”, δήλωσε ο Μπιέλιτσα μετά τον αγώνα.

Εκτός από την απαγόρευση εισόδου στην αγωνιστική γραμμή, ο Μπιέλιτσα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ (27.040 δολάρια) για τις πράξεις του από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Μπιέλιτσα θα λείψει από τα επόμενα δύο παιχνίδια της Ουνιόν Βερολίνου με Λειψία και Μάιντς.

Πηγή: CNN

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement